Vragen over asbestdaken

Asbest.jpgdonderdag 27 mei 2021 08:19

Tot 1994 werd er volop asbest verwerkt in golfplaten, platte dakleien en bitumen, maar ook in afvoerbuizen en plafondplaten. De kankerverwekkende asbestvezels zijn gevaarlijk bij inademing. De vezels komen vrij bij zagen, boren of breken. Ook bij brand komt regelmatig de melding dat er asbest is vrijgekomen.

In ons land ligt nog circa 80 miljoen vierkante meter aan asbestdaken. De afgelopen jaren was er veel maatschappelijk en politiek debat over deze asbestdaken.

Het college heeft in de Raadsvergadering van 2 april 2019 de Raad toegezegd een preventieve actie in te stellen om alle inwoners, die zelf verantwoordelijk zijn, te informeren over de mogelijke stappen.

Ook al zijn de plannen voor een landelijk verbod op asbestdaken in de Eerste Kamer gesneuveld, de ChristenUnie vindt het belangrijk om het bewustzijn bij inwoners te vergroten en hen te stimuleren om hun dak asbestvrij te maken.

Kenniscentrum Milieu Centraal  organiseert van 13 t/m 19 september “de Week van de Asbestvrije Schuur”. Ze willen daarmee gemeenten en inwoners stimuleren te kiezen voor gezonde schuurdaken.

In de bijlage onze vragen aan het college.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
raadsvragen asbest daken.docx70,6 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload

« Terug

Reacties op 'Vragen over asbestdaken'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.