Beleid voor tijdelijke Tiny Houses

210501 Tiny House.jfifmaandag 03 mei 2021 08:19

Op de woningmarkt van de Krimpenerwaard is het lastig een betaalbare woning te vinden. Met name voor jongeren is er een ernstig tekort aan (kleine) woningen, waardoor er een merkbare leegloop van jongeren is. Dit geeft zorgen voor de toekomst: voor de leefbaarheid en de vitaliteit van de kernen.

In juli 2019 heeft ChristenUnie Krimpenerwaard via een motie aandacht gevraagd voor een pilot met Tiny Houses. De motie werd unaniem door de Raad van Krimpenerwaard aangenomen.

Dit stond er toen in Het Kontakt:

 210501 Tiny House Kontakt

Afgelopen maand heeft het college van B&W het beleid voor tijdelijke Tiny Houses kenbaar gemaakt. Het doel is om initiatieven te beoordelen en vernieuwende en innovatieve woonvormen in Krimpenerwaard mogelijk te maken.

Wonen in een tiny house is een basis voor een bewuster en duurzamer leven met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. De eigenaar van een tiny house wil zelfvoorzienend zijn en bewust en duurzaam leven. Dit kunnen ook starters op de woningmarkt zijn of mensen die tijdelijk in een tiny house willen wonen ter overbrugging naar een permanente woning.

Tijdelijkheid betekent een periode van vijf jaar, met een eventuele verlenging van nog eens vijf jaar. In het beleid wordt onderscheid gemaakt voor Tiny Houses binnen de bebouwde kom en in het buitengebied. Binnen de bebouwde kom kunnen ze alleen of geclusterd geplaatst worden, in het buitengebied zijn, onder voorwaarden, alleen solitaire Tiny Houses mogelijk.  

Bijgaand de beleidsregels voor de Tiny Houses.

Ton van Dorp

Foto: Liberte

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
1.14 RIB Tiny houses.pdf128,3 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Beleid voor tijdelijke Tiny Houses'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.