Onze nieuwe fractievoorzitter Ton van Dorp geeft zijn visie!

Ton_van_Dorp_ChristenUnie_Krimpenerwaardmaandag 11 september 2017 18:00

Onlangs is onze nieuwe fractievoorzitter Ton van Dorp aangetreden en we zijn benieuwd naar de persoon achter onze fractievoorzitter. We stelden hem een aantal vragen.

Hoe ben je in de politiek gekomen en wat heb je gedaan?

Op jonge leeftijd was ik maatschappelijk binnen Stolwijk al actief. Actief in het kerkelijk werk en actief in het verenigingsleven. Mijn financiële achtergrond maakte mij daarbij extra ‘gewild’.

Iets gedaan krijgen, je schouders eronder zetten en je verantwoordelijkheid nemen, dat heb ik met de paplepel ingegoten gekregen. De stap vanuit deze maatschappelijke betrokkenheid naar de politiek is dan niet zo groot.

In 2000 ben ik als raadslid in de gemeenteraad van Vlist gekomen. Van 2002 t/m 2014 ben ik in Vlist wethouder geweest; tot aan de herindeling van 2015. Sindsdien ben ik raadslid in de gemeente Krimpenerwaard en sinds een aantal maanden fractievoorzitter van de ChristenUnie. 

Wat boeit je aan de christelijk sociale visie van de ChristenUnie?

De ChristenUnie stelt de samenleving centraal. We denken niet in termen als “markt” of “overheid”. Een dienstbare samenleving van verantwoordelijke burgers, met daarbij een beperkte dienstbare overheid, daar wil ik mijn steentje aan bijdragen. Samenwerken... met inwoners, met maatschappelijk middenveld en met ondernemers is wat mij betreft onontbeerlijk.

Verder vind ik het van belang dat we er zijn voor iedereen. Ieder individu telt. Nu,  maar ook in de toekomst. We zullen nu dan ook onze verantwoordelijkheid moeten nemen op het gebied van duurzame oplossingen, zodat toekomstige generaties ook in een gezonde leefomgeving kunnen verblijven.

Wat zijn je speciale interesse gebieden in onze raad?

Als fractievoorzitter heb ik de taak van de algemene coördinatie binnen de fractie en het contact met de wethouder. Naast de drie raadsleden omvat de fractie ook vier steunfractieleden. Als  fractievoorzitter maak ik deel uit van het presidium van de gemeente. De algemene beleidsonderwerpen zijn belegd bij de fractievoorzitter.

Verder ben ik vertegenwoordigd in de commissie Ruimtelijke Ordening en Milieu. In de raad ben ik woordvoerder voor deze onderwerpen. Daarnaast valt de portefeuille Financiën onder mijn verantwoordelijkheid. Namens de raad ben ik voorzitter van de Auditcommissie van Krimpenerwaard.

Wat is je visie op onze gemeente Krimpenerwaard?

Ik ben trots op onze Krimpenerwaard. Een prachtig groen gebied midden in een stedelijke omgeving. Actieve gemeenschappen, waar inwoners er voor elkaar zijn. Dat moeten we voor de toekomst behouden. Dus moet de Krimpenerwaard ook niet op slot. Voor de leefbaarheid en de vitaliteit van onze kernen is het van belang dat er gezonde groeimogelijkheden zijn voor onze ondernemers en agrariërs. Mogelijkheden, ook voor jongeren, om in de gemeente te kunnen blijven wonen. Woningbouw op Krimpenerwaardse schaal is absoluut noodzakelijk.

Het leefbaar houden van de gemeente geeft voor de toekomst zeker nog behoorlijke uitdagingen. Wat te denken van de bereikbaarheid van de waard, de waterveiligheid.. Met het rapport van mevr. Riet Bakker hebben we een mooi document in handen om daar aan te werken.

« Terug

Reacties op 'Onze nieuwe fractievoorzitter Ton van Dorp geeft zijn visie!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.