ChistenUnie Krimpenerwaard Nieuwe evenementenbeleid is groener en stiller…

230206 Bamboe_2.jpgmaandag 06 februari 2023 19:27

De afgelopen weken hebben commissie en raad volop gediscussieerd over het nieuwe Evenementenbeleid in Krimpenerwaard voor de periode 2023 – 2026.
Het beleid geeft mogelijkheden en onmogelijkheden aan, waarmee organisatoren te maken krijgen bij het aanvragen en tot stand laten komen van evenementen. Zo is er aandacht voor gezondheidsaspecten, zoals alcoholgebruik of gehoorschade; en is er aandacht voor veiligheid en duurzaamheid. Uitgangspunt is een goede balans tussen levendigheid en de leefbaarheid van onze gemeente.

Om het beleid hier en daar nog aan te scherpen zijn er vanuit de raad amendementen en moties ingebracht. Een groot aantal door de collega’s van PvdA/GroenLinks, waar ChristenUnie op de achtergrond in heeft meegedacht. Deze zijn alle door een meerderheid van de raad aangenomen.

Daardoor wordt aan bezoekers van evenementen vanaf 2025 de mogelijkheid geboden afval te scheiden en gebruik te maken van een statiegeldsysteem, zoals herbruikbare bekers. De portefeuillehouder wil de komende twee jaren gebruiken om de haalbaarheid met de organisatoren te bespreken.

Ook het maximaal geluidsniveau van de evenementen is besproken. Het GGD advies van 103 dB(A) is  terug gebracht naar 100 dB(A), zoals voorgeschreven wordt door Gezondheidsraad en WHO. Een geluidssterkte die ook in alle omringende landen wordt gehanteerd.

Cor Slob, die in de commissie namens ChristenUnie het woord heeft gevoerd, was tevreden. “Door de amendementen is het nieuwe evenementenbeleid groener en stiller dan het huidige beleid” aldus Cor.

Het college houdt 9 maart as een informatieavond voor organisatoren van evenementen.

Noteer alvast de datum!

Ton van Dorp

 

« Terug

Reacties op 'ChistenUnie Krimpenerwaard Nieuwe evenementenbeleid is groener en stiller…'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.