Jan Vente (nummer vijf op lijst GR2018)

Jan_Vente_ChristenUnie_Krimpenerwaard_Farctie (2) 250dinsdag 19 december 2017 07:44

Drie vragen aan onze wethouder Jan Vente. Staat hij al weer in de startblokken voor een nieuwe ambtsperiode?

Hoe heb je de eerste periode als wethouder van de Krimpenerwaard ervaren?

Deze periode van drie jaar was een uitdagende tijd. Zes organisaties moesten tot één hechte nieuwe organisatie worden omgevormd.

Sociale Zaken was van de K5 en moest weer echt onderdeel van de gemeente worden. Daarbij was en is het een doelstelling om de afdeling om te vormen naar een team wat bezig is om langdurig werklozen en mensen met een beperking aan het werk te helpen. Dat is met een gedeeltelijk nieuw team gelukt en dat gaat ook de komende jaren steeds beter lukken.

Daarnaast moest ik als wethouder economische zaken zorgen dat de banden tussen de gemeente en het lokale bedrijfsleven werden aangehaald. Ondernemers moeten de weg naar de gemeente vinden. Korte lijnen zijn belangrijk. Ik heb daar enorm veel tijd in geïnvesteerd.
 
Zijn er zaken waarvan je zegt; “Dat mag van mij wel wat sneller of beter afgehandeld worden?”

Als wethouder economische zaken denk ik dat het verlenen van vergunningen sneller kan. Daarbij moet ook nog een slag gemaakt worden in het meedenken met degene die een vergunning aanvraagt. Niet bedenken hoe iets niet kan, maar meedenken hoe iets wel mogelijk gemaakt kan worden. Uiteraard moet daarbij ook het belang van anderen worden meegewogen. Overigens kan het soms van de kant van de ondernemers ook beter. Niet zeuren over de gemeente, maar het gesprek aangaan.

Als wethouder sociale zaken zou ik willen dat we ons verder verbeteren in het in beeld krijgen van jongeren die tussen wal en schip dreigen te raken. Hoe eerder ze in beeld zijn hoe groter de kans dat ze aan het werk kunnen.
 
Wat zijn je ambities voor de komende jaren?

Ik zou graag nog vier jaar wethouder blijven. Waarbij ik het liefst zou willen voortbouwen op mijn huidige portefeuilles en daarbij de plannen
realiseren die nu net zijn gemaakt: Aanleggen van snel internet in het buitengebied (goed voor boeren en burgers), Realiseren van nog meer samenwerking op het gebied van (Technisch) Onderwijs, Bedrijfsleven en Overheid. Samen met de boeren werken aan een duurzame, toekomstbestendige landbouw die past in ons gebied. Versterken van de winkelgebieden in onze kernen. Het terugdringen van het aantal mensen dat langdurig afhankelijk is van een uitkering.

« Terug

Reacties op 'Jan Vente (nummer vijf op lijst GR2018)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.