Cor Slob (nummer vier op lijst GR2018)

Cor_Slob_ChristenUnie_Krimpenerwaard_Farctie (7) 250maandag 04 december 2017 11:49

Drie vragen voor Cor Slob, nummer vier op onze lijst en campagneleider voor de komende verkiezingen.

1. Je zet je breed in voor de de campagne van de ChristenUnie Krimpenerwaard. Waar komt die motivatie vandaan voor de ChristenUnie en voor de Krimpenerwaard?

Al jarenlang koesterde ik de wens om actief te worden in de gemeentepolitiek. Ik kan daar allerlei mooie motivaties voor bedenken, maar ik maak me wel eens ergens druk over en vind het plezierig om me er dan mee te bemoeien en een positieve bijdrage te leveren aan oplossingen. Wij waren in Krimpen aan de Lek gaan wonen en ik bezocht daar af en toe de raadsvergaderingen van de gemeente Nederlek. Maar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen zat mijn politieke kleur er niet bij. De SGP vinden we positief,maar achter enkele standpunten waaronder de positie van vrouwen in de politiek staan we niet. In die tijd verdunde het christelijke gehalte van het CDA, maar in Nederlek was wijlen Dhr Cees Barnhoorn een positieve uitzondering en die kreeg onze stem. Er waren niet genoeg leden om zelf een kiesvereniging te beginnen, dus toen ik benaderd werd om mee te werken aan de kiesvereniging Krimpenerwaard ben ik enthousiast ingestapt. Ik heb een marketing achtergrond en ben campagneleider voor de komende verkiezingen.

2. Kun je iets vertellen over het hoe en waarom van de door jou opgezette actie: “adopteer je straat in de Krimpenerwaard?”

Dat is nu typisch zo’n punt: we ergeren ons groen en geel als er plastic afval op straat zwerft of als er wat onkruid bij ons tuinhek groeit,maar voor de oplossing wijzen we allemaal naar iemand anders. Ik heb de actie opgezet om een bewustzijn te creëren dat we zelf ook verantwoordelijkheid hebben voor onze leefomgeving. Natuurlijk is degene die zijn afval op straat slingert de uiteindelijke verantwoordelijke, maar als wij zelf even 10 minuten per week besteden om wat afval op te ruimen en wat onkruid tussen de tegels weg te halen gaat het er toch weer beter uitzien. En als je straatje netjes is gaat het opvallen als iemand een plastic flesje op straat gooit, misschien gaan mensen je er wel op aanspreken! Spreekt je dit aan? Geef je adres aan mij door, want dan krijg je van ons een afvalgrijper.

3. Je woont in Krimpen aan de Lek. Er wordt door sommigen gezegd dat er in de raad weinig oog is voor de inwoners van de voormalige gemeente Nederlek. Herken je dat ook en hoe kijk jij daar tegenaan? Zie je daarin voor jezelf een rol?

Ik begrijp dat er mensen zijn die dit denken, maar er was al heel wat beleid ontwikkeld door de voormalige gemeente Nederlek die nog in uitvoering is. De centrumontwikkeling bijvoorbeeld in Krimpen aan de Lek nadert nu een eindpunt en het gaat er prachtig uitzien en de winkeliersvereniging staat er weer positief in. Het is niet helemaal logisch dat er in de Hoofdstraat nu diverse verschillende maatregelen zijn genomen om het autoverkeer af te remmen; persoonlijk vind ik het gevaarlijk dat fietsers gebruikt worden om de snelheid van auto’s te remmen bij het winkelcentrum. Misschien is het een oplossing als er een ontsluiting van de dijk komt ter hoogte van Krimpen aan de IJssel, zodat vrachtverkeer niet meer door Krimpen aan de Lek hoeft te rijden. In Nederlek betaalden we geen hondenbelasting en was het bewustzijn om hondenpoep op te ruimen hoog. Het negatieve neveneffect van het opnieuw invoeren van de hondenbelasting door de gemeente Krimpenerwaard is dat burgers nu denken dat ze er voor betalen om de troep niet meer op te ruimen. Dus vind ik het jammer dat de afschaffing hiervan nu over tien jaar uitgesmeerd wordt. Ik denk dat alle raadsleden hier een rol in hebben, want je bent raadslid voor de gemeente Krimpenerwaard, maar natuurlijk heb je als raadslid soms meer kijk op de lokale issues van de kern waar je woont.

« Terug

Reacties op 'Cor Slob (nummer vier op lijst GR2018)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.