ChristenUnie bezoekt Thomashuis Ouderkerk

Thomashuisvrijdag 14 november 2014 20:24

Woensdag 12 november bracht de ChristenUnie Krimpenerwaard in gezelschap van hun fractievoorzitter in de Tweede Kamer Arie Slob een bezoek aan het Thomashuis in Ouderkerk aan de IJssel.

Daar spraken zij met zorgondernemers Evert en Diane van Beilen en met vrijwilligersorganisaties uit de Krimpenerwaard over de vele veranderingen in de zorg en de toekomstige rol van de gemeente.

Hoofdthema’s in het gesprek waren de kwaliteit van de zorg en de positie van de vele vrijwilligers en mantelzorgers. De ChristenUnie vindt dat zij niet belast mogen worden met taken die specifiek zijn weggelegd voor professionals om zo met minder geld toch zorg te kunnen verlenen. De gemeente zal vrijwilligers en mantelzorgers in dat opzicht moeten beschermen.

Ook het vervoer van en naar de dagbesteding bleek een belangrijk punt van aandacht. De kosten ervan zijn vaak hoog en er is veel onduidelijkheid over hoe het in de nieuwe gemeente geregeld zal worden. Belangrijk is het dat inwoners goed geïnformeerd worden over alle veranderingen in de zorg en het duidelijk is waar ze met al hun vragen terecht kunnen. De mogelijkheid van een ambtenaar die mensen thuis bezoekt is een hele goede optie.

De ChristenUnie beschouwt het verlenen van goede zorg als een opdracht die ons allemaal aangaat. ‘De drie decentralisaties die ons te wachten staan zullen we met elkaar moeten uitvoeren’ aldus lijsttrekker Benjamin Anker. ‘Daarom is het goed dat we met mensen ‘in het veld’ in gesprek blijven over hoe we dat het beste kunnen doen. De ChristenUnie wil dit soort gesprekken regelmatig blijven voeren. Zorg raakt ons immers allemaal!’

« Terug