ChristenUnie natuurlijk aanwezig bij zwembad De Loete

21 Loete_3.jpgmaandag 21 juni 2021 08:09

Samen met raads- en commissieleden van diverse andere partijen bezochten de raadsleden Ton van Dorp en Anthony Tom en commissielid Erik van der Does de Bye op 3 juni Zwembad Natuurlijk De Loete in Haastrecht.

21 Loete_5Hier kregen de raads- en commissieleden een uitgebreide rondleiding over het zwembadterrein. Vanzelfsprekend viel de idyllische locatie op – tussen twee natuurgebieden aan de voet van een authentieke molen – maar ook het hypermoderne zuiveringssysteem.

Zwembad De Loete heeft een chloorvrij zuiveringssysteem. Geselecteerde planten vormen een zogeheten helofytenfilter. Het water wordt op natuurlijke wijze gefilterd. Het wordt daardoor niet alleen schoon, maar ook zacht – en zonder chloorlucht.

Dit project is mede tot stand gekomen dankzij een Europese subsidie voor plattelandsontwikkeling (Leader genaamd). Ook de gemeente en de provincie hebben eraan bijgedragen. Na de interessante rondleiding werden de raads- en commissieleden geïnformeerd over de financiële gang van zaken, waarbij het bestuur van het zwembad een aantal kritische kanttekeningen plaatste.

Dat weerhield VVD-commissielid Marieke Neervoort er niet van, als eerste een aantal baantjes te trekken in het schone water. 

21 Loete_1

21 Loete_2

21 Loete_4

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie natuurlijk aanwezig bij zwembad De Loete'

Tom, A. (Anthony) [88423]
Geplaatst op: 21-06-2021 18:29
Het was 5 juni. Maar dat maakt voor wat betreft de inhoud niets uit!

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.