Twee opties voor Gemeentekantoor

KCCKrimpenerwaard.jpgvrijdag 04 juni 2021 15:56

In de raadsvergadering van 1 en 2 juni werd door het college van B & W voorgesteld om plannen voor één nieuw gemeentehuis, centraal gelegen in Krimpenerwaard, te gaan uitwerken.

Dit zorgde voor veel discussie tussen de fracties en verantwoordelijk wethouder Leon de Wit. De fractie van ChristenUnie Krimpenerwaard, ondersteund door het CDA, diende een amendement op het voorstel in. Daarin krijgen de bestaande en goed functionerende kantoren in Lekkerkerk en Stolwijk een reële kans als alternatief in de toekomstige besluitvorming. Het amendement werd met twee derde meerderheid in de raadsvergadering aangenomen. 

“Deze voormalige gemeentehuizen zijn nog niet zo lang geleden voor miljoenen verbouwd”, stelde Anthony Tom van de ChristenUnie. Daar nu al afscheid van te nemen, werd door de indieners als weinig duurzame kapitaalvernietiging gezien. En dat in tijden van forse bezuinigingen! Een dergelijke keuze op dit moment zou, zo werd gevreesd, ook op weinig draagvlak onder de bevolking kunnen rekenen.

Het komende halfjaar zullen in de verkenningsfase dus twee opties worden uitgewerkt: algehele nieuwbouw naast herontwikkeling van Stolwijk en Lekkerkerk. Naar verwachting zal eind dit jaar de gemeenteraad dan definitief de knoop doorhakken.

« Terug

Reacties op 'Twee opties voor Gemeentekantoor'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.