Aftellen met: Jacco Schonewille

Jacco Schonewillemaandag 23 februari 2015 18:59

Jacco Schonewille, kandidaat nr. 4 van de lijst voor de Provinciale Statenverkiezingen in Zuid-Holland.

Wie ben ik:

Een actieve en bevlogen man van 46 jaar. Nogal perfectionistisch ingesteld doe ik mijn dingen met passie en overgave. Mijn loopbaan is begonnen bij Baan Company alwaar ik diverse management functies heb gehad. Daarna bij Maersk een internationale functie als IT directeur. Heb een master IT management behaald in Delft en hoop in 2015 te promoveren op de rol van IT bij fusies en overnames. Lid van de hervormde gemeente in Monster waar ik vele jaren ouderling ben geweest.

Ik ben getrouwd met Natasja die niet alleen mijn grote liefde maar ook mijn zakenpartner is. Samen hebben we 4 kinderen in de leeftijd van 6 tot 20 jaar, 1 zoon en 3 dochters.

Waarom ik kies voor de ChristenUnie

Voor mij is het belangrijk dat een christelijke partij midden in de samenleving wil staan. Een partij die zoekt naar verbinding tussen de Bijbelse boodschap en het leven van elke dag. Een partij die samenwerking zoekt tussen christenen en hierbij de essentie van christelijke politiek weet in te vullen. Zorgen voor elkaar en de schepping op basis van Gods goede geboden. Zo’n partij is de ChristenUnie voor mij.

Wat zou ik graag willen bereiken (politiek)

Ik wil als ChristenUnie politicus mensen in onze mooie provincie vooral helpen op economisch gebied. Zowel voor ondernemers als werknemers er alles aan doen om werken aantrekkelijk te maken. Werk is veel meer dan geld. Werk is waardevol en geeft invulling aan ons bestaan. Werk is ook voor iedereen. Dit kan betaald of onbetaald zijn. Hierbij zou ik juist voor de ChristenUnie willen zoeken naar een gezonde balans van natuur, ethiek en economisch gewin. Werk is de motor voor de provincie en deze moet op alle mogelijke manieren blijven draaien. Door werk kan er geïnvesteerd worden in mensen, mogelijkheden en milieu. Kortom: ik zou werk graag prominent op de politieke agenda van de provincie willen zetten en door samenwerking en innovatie een sterke economische provincie willen maken.

« Terug