Jan de Leede (nummer acht op lijst GR2018)

2018 Jan de Leede 1maandag 26 februari 2018 12:44

Ten slotte drie vragen aan Jan de Leede uit Schoonhoven.

1: Welke betekenis hebben Schoonhoven (jouw woonplaats, toch) en de Krimpenerwaard in jouw leven?

De Krimpenerwaard / Schoonhoven is voor mij een prachtige, landelijke woonomgeving met veel ruimte en vrijheid. Er is voldoende ruimte om te leven, te fietsen en te sporten, maar ook voldoende ruimte voor rust. De sfeer binnen de gemeente is er m.i. een van respect voor de medemens en voor ieders geloofsbeleving. De mogelijkheden om ook op clubniveau te sporten  en te ontspannen zijn er volop. Ook zijn er allerlei keuzemogelijkheden vwb lagere en middelbare scholen. Voor mij persoonlijk is het winkelaanbod voldoende. Ik besef dat ik woorden tekort kom om deze prachtige gemeente te omschrijven! Ik voel me er thuis!

2: Wat is jouw drive om je in te zetten voor de lokale politiek? Heb je de ambitie om (ooit) de raad in te gaan?

Ik heb me inmiddels lange tijd ingezet voor onze kerkelijke gemeente in Schoonhoven. Het lijkt me een uitdaging om mijn christen-zijn ook op een breder terrein in te zitten en daarin wat voor de burger te kunnen betekenen. Een functie als raadslid zou ik zeker willen overwegen. Een 8e plaats lijkt ver weg, maar je weet maar nooit….

3: Welke situaties kom je in het dagelijks leven tegen, waarvan je zou willen dat je er politieke invloed op kon uitoefenen?

Dat zijn er meerdere.

A)           Veiligheid (op straat) voor iedere burger. Geen enkele burger mag zich onveilig voelen, ook niet ’s avonds.  Persoonlijk denk ik dat er ook best nog meer mogelijkheden zijn voor actievere burgerbetrokkenheid om de politie te ontlasten.

B)           Burgers meer bewust laten worden van de mogelijkheden die de (lokale) overheid biedt voor allerlei (financiële) ondersteuningen.

C)           Afval op straat. Is bijna niet te voorkomen, dat weet ik. Maar toch..

« Terug

Reacties op 'Jan de Leede (nummer acht op lijst GR2018)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.