Marianne Jansen (nummer zeven op lijst GR2018)

Jansen 1woensdag 14 februari 2018 09:28

Drie vragen aan Marianne Jansen, ook een nieuw gezicht op onze kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

1) Voor de kiezers die jou nog niet kennen: wie is Marianne Jansen?

Marianne Jansen is een veelzijdige vrouw met interesses op diverse gebieden. Zakelijk ben ik als zelfstandig secretaresse werkzaam in allerlei sectoren, zoals bouw, accountancy, agrarische sector, onderwijs, makelaardij en gemeenten. Privé houd ik me bezig met mijn gezin en mijn modevakopleiding. Om ergens goed in te zijn, moet je er minstens 10.000 uren aan besteed hebben. Die uren heb ik inmiddels besteed aan mijn ontwerp- en naaiwerk. Binnen 2 jaar hoop ik mijn vierde modevakdiploma te behalen. Tot die tijd heb ik geen tijd voor het raadswerk, maar interesse heb ik wel.

2) Waar komt jouw motivatie om de komende 4 jaar actief te willen zijn in de gemeentepolitiek vandaan?

Door mijn jarenlange ervaring als notulist van raads- en commissievergaderingen in drie gemeenten heb ik meer dan de gemiddelde burger of nieuwe kandidaat raadslid kennis van wat er zich afspeelt in een raadszaal. De onderwerpen, de agenda’s, het politieke spel; het is me allemaal bekend. Echter, ik denk dat het nu nog niet het juiste moment in mijn leven is om me in de politieke arena te storten. Ik steun de ChristenUnie van harte, en ook de campagne, maar ik hoop nog even aan de zijlijn te kunnen blijven staan.

3) Welke onderwerpen binnen de gemeente hebben jouw interesse en waarom?

Onderwerpen, die mij na aan het hart liggen, zijn de onderwerpen die kinderen betreffen, zoals goed en breed onderwijs, veiligheid in het verkeer, ondersteuning waar nodig. Verder ga ik zakelijk veel met ondernemers om en zie graag, dat zij ruimbaan krijgen voor goede plannen. In het bijzonder raakt de agrarische sector mij, die in de Krimpenerwaard steeds minder ruimte lijkt te krijgen om lekker te kunnen boeren, vanwege natuur. Kinderen, ondernemers en agrariërs, dus.

« Terug

Reacties op 'Marianne Jansen (nummer zeven op lijst GR2018)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.