Een gevulde Zwaan

woensdag 29 oktober 2014 12:41

Dat was op 26 oktober het geval toen de SGP daar een verkiezingsavond belegde. In een stampvolle zal werd een vol programma afgewerkt.

Natuurlijk stonden de toespraken van de SGP-ers Kees van der  Staaij (‘Oog voor elkaar’) en Jan Willem van der Ham (‘Bij de kern blijven’) centraal. De zaal mocht hen er nog kort over bevragen ook.

Na de pauze kwamen ook de andere partijen aan het woord. Onder leiding van de heer Pasterkamp speechten steeds 2 of 3 lijsttrekkers 1 minuut over een hen voorgelegde stelling. Vervolgens werden zij er door de discussieleider over ondervraagd en mocht ook de zaal inhaken. Het leverde boeiende besprekingen op.

Benjamin Anker moest het over het onderwerp ‘WMO - loketten?’ opnemen tegen Marije Willems van de PvdA. Hij zag kans om in zijn minuut de hoofdlijnen van de visie van de ChristenUnie Krimpenerwaard voor het voetlicht te brengen en ook nog in te gaan op de gestelde vraag. De bespreking gaf hem de nodige ruimte om op zijn standpunt dieper in te gaan.

Benjamin stelde dat een WMO loket - een betere naam zou zijn: maatschappelijk loket - belangrijk is, maar dat de zorg méér inhoudt. Daar horen als dat nodig is ook bezoeken bij.

Hij nam de stelling in dat in elke kern elke burger de zorg moet krijgen die nodig is. De wijze waarop zal in de huidige tijd met allerlei moderne middelen soms anders zijn dat in de vorige eeuw.

Bij het onderwerp ‘subsidiebeleid’ benadrukte Benjamin het belang van zorgvuldige besluitvorming. Luister naar de subsidievragers (verenigingen enz.) en neem dan, alles tegen elkaar afwegend en rekening houdend met de beschikbare middelen evenwichtige besluiten.

De besprekingen werd op een leuke manier afgesloten met de vraag aan de lijsttrekkers om in te schatten hoeveel zetels de partij van de naast hem/haar zittende lijsttrekker zou halen. De ChristenUnie werd ingeschat op 4 zetels.

« Terug