Tussen boeren, burgers en buitenlui

donderdag 23 oktober 2014 12:20

Opnieuw een volle zaal! Dit keer op 22 oktober in De Zwaan in Berkenwoude, waar de DWLK vergaderde en daar de lijsttrekkers ontving. Dat waren er acht want D66 ontbrak.

De lijsttrekkers kregen elk 5 minuten om te vertellen waar zij voor staan. Natuurlijk kreeg in dit gezelschap de landbouw extra aandacht.

Onze lijsttrekker, Benjamin Anker, gaf aan dat de ChristenUnie staat voor eerlijke politiek op bijbelse basis. Hij zei blij te zijn met zijn kundige team, waaronder 3 zittende ervaren wethouders en noemde onder meer als speerpunten voor de ChristenUnie:

  • De zorg die gaat decentraliseren; grote aandacht voor de kwetsbaren in de samenleving
  • Aandacht voor het bedrijfsleven; de ChristenUnie wil een aparte wethouder voor het Ondernemersklimaat
  • Een gezond financieel beleid

Benjamin werkt op Buitenlandse Zaken. Onder zijn functie valt ook de aandacht voor de landbouw. Boeren zijn essentieel in onze prachtige Krimpenerwaard. Vooral zij dienen bij het natuurbeheer betrokken te worden.

Door veel vragen uit de zaal ontstond er een levendige bespreking.

Benjamin bracht tot uitdrukking dat door het afschaffen van de melkquota de schaalvergroting in de landbouw nog zal worden versterkt. Dit mag op de steun rekenen van de ChristenUnie, waarmee niet gezegd wordt dat megastallen in de Waard gewenst zijn.

Hij hield ook een evenwichtig pleidooi voor de dienstverlening van de overheid. Burgers moeten daarop kunnen rekenen. Wanneer er het gevoel van onveiligheid is moet dat serieus worden genomen. Statistische gegevens over veiligheid zijn niet onbelangrijk. Maar er is verschil tussen een dichtbebouwd gebied en een gemeente met 11 kernen. Veiligheid is een belangrijk punt voor de nieuwe burgemeester.

Benjamin kreeg hierna - als enige van de lijsttrekkers - applaus van de zaal.

Ook wij mogen blij zijn met zo’n lijsttrekker!

« Terug