ChristenUnie motie Bermbloemen door wethouder overgenomen.

190404 ChristenUnie_Krimepenerwaard_Motie_Bermbloemen.jpgvrijdag 05 april 2019 09:20

In de raadsvergadering van dinsdag 2 april 2019 heeft de fractie van de ChristenUnie een motie ingediend om te komen tot bloemrijke bermen in onze mooie gemeente.
De motie werd al bij de indiening ondersteund door 7 fracties. Wethouder Hofman gaf namens het college aan de motie over te willen nemen.

Ons fractielid Elisabeth van Zijl verwoordde het als volgt:

Voorzitter,

De ChristenUnie dient graag samen met nog 7 fracties een motie ‘vreemd aan de orde van de dag in.’ Deze motie gaat over bloemzaad in de bermen.

 Wij werden op dit idee gebracht door een motie die in de gemeente Haarlem is aangenomen en die het college in samenwerking met Landschap Noord-Holland gaat uitvoeren.

 De gemeente Krimpenerwaard beschikt over zeer veel groene bermen, die bij uitstek ruimte bieden om bloemzaad te zaaien. De bermen worden hier niet alleen kleurrijker door, en daarmee een aantrekkelijker zicht voor fietsers en wandelaar, maar is ook een goed initiatief om de teruggang van bijen, vlinders en insecten een halt toe te roepen. Het is een maatregel die we kunnen toepassen om de biodiversiteit te vergroten en bij te dragen een betere ecologische balans.

De motie vraagt om het opstellen van een plan met de daarbij behorende kosten in overleg met betrokken partijen.

Wij verzoeken het college deze motie uit te gaan voeren en daarbij vooral te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard moet er onderhoud plaatsvinden en zal niet iedere berm geschikt zijn. Maar laat dat geen reden zijn om niet een plan van aanpak te maken. Kijken naar mogelijkheden geeft ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en net als zeven andere fracties zien wij dit als een goede nieuwe ontwikkeling

Deze motie gaat over bermen. Dat betekent niet dat er niet ook gezaaid kan worden op strookjes groen in wijken die nog wel enig opfleuren kunnen gebruiken.

Om de motie op ludieke wijze ‘kracht’ bij te zetten werden alle raadsleden en het college verrast met een zakje bloemzaad.

Voor een bloeiende waard  ChristenUnie Krimpenerwaard!

Elisabeth van Zijl-Vuijk aan het woord over de motie Bermbloemen

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
190404 M19-17 CU VVD VGBK D66 W18 CDA SGP - Bloemzaad in de bermen.pdf367,8 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie motie Bermbloemen door wethouder overgenomen.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.