ChristenUnie reikt KrimpenerwaardeerRING uit aan het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven

240405 Zilvermuseum.jpgvrijdag 05 april 2024 21:19

Op donderdag 28 maart verrasten Ton van Dorp en Anthony Tom van de ChristenUnie het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven met de KrimpenerwaardeerRING. Deze ring is een symbool van waardering voor het verrichte werk voor de gehele Krimpenerwaard.

Ton van Dorp: “Het Zilvermuseum is al eeuwenlang onlosmakelijk verbonden met de Zilverstad, de smeden, de Vakschool, de Zilvernacht en de Zilverdag. In december heeft het museum ons en de raad meegenomen in de resultaten van de afgelopen jaren. En we kunnen constateren dat er veel is gerealiseerd in het museum, zoals meer bezoekers, een culturele uitstraling die reikt tot ver buiten Schoonhoven, bevordering van toerisme en versterking van de lokale economie, een hoge economische waarde per bezoeker en cultuureducatie voor leerlingen van basis- en voortgezet onderwijs in de gehele gemeente Krimpenerwaard.”

Anthony Tom voegt toe: “Het museum zet anno 2024 naast Zilverstad Schoonhoven, ook de Krimpenerwaard op de kaart. Natuurlijk staat de gemeente voor lastige keuzes met oog op het ravijnjaar. Maar het Zilvermuseum levert ons, de gemeente en de gemeenschap ook zoveel op. Het museum heeft een educatieve waarde, een verbindende waarde, een belevingswaarde en economische waarde.

Om onze waardering uit te spreken naar het Zilvermuseum, het bestuur, de medewerkers en de 60 zeer betrokken vrijwilligers, reikt de ChristenUnie Krimpenerwaard de KrimpenerwaardeerRING uit aan het Zilvermuseum. Deze ring is een symbool van waardering voor het verrichte werk voor de gehele Krimpenerwaard.”

Directeur Marcel Teheux nam de ring namens het museum in ontvangst: “Het zilver van de stad en het goud van de kaas zijn uniek voor de Krimpenerwaard, een krachtige combinatie om toeristen een divers aanbod te bieden. Samen met personeel en vrijwilligers werken we dagelijks hard aan een mooi museum, waar onder meer inwoners, toeristen, studenten van de diverse opleidingen, kunstenaars en smeden een platform vinden om hun talent te ontwikkelen en te laten zien. We stellen dit gebaar dan ook enorm op prijs en zien het als een warme aanmoediging om door te gaan met ons werk.”

ChristenUnie Krimpenerwaard reikt de ring jaarlijks uit als dank en blijk van waardering aan een persoon of een instantie die zich inzet voor de Krimpenerwaard of voor de Krimpenerwaardse samenleving. De ring is gemaakt van Tagua (noot van een palmboom) ook wel bekend als het plantaardige ivoor. Voor deze speciale gelegenheid heeft de ring een zilveren look.

Foto: Anthony Tom en Ton van Dorp van de ChristenUnie overhandigen de KrimpenerwaardeerRING uit aan het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven. Marcel Teheux en Ingeborg Dijkman namen de ring in ontvangst. Deze pronkt nu op de balie. Fotograaf: Rian van Dorp

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie reikt KrimpenerwaardeerRING uit aan het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.