ChristenUnie Krimpenerwaard stelt kieslijst vast voor GR22

21 Kandidaten GR22.jpgdonderdag 14 oktober 2021 21:35

In de ledenvergadering van 13 oktober heeft de ChristenUnie Krimpenerwaard de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 vastgesteld. Het door het bestuur ingediende voorstel hieromtrent werd ongewijzigd door de leden aangenomen. De al eerder gekozen lijsttrekker Ton van Dorp uit Stolwijk wordt op de lijst gevolgd door de zittende raadsleden Anthony Tom (Schoonhoven) en Cor Slob (Krimpen aan de Lek).

 De zittende commissieleden, Jan de Leede uit Schoonhoven en Siem Opschoor uit Bergambacht, nemen de plaatsen vijf en zes in. De tussentijds toegetreden commissieleden Erik van der Does de Bye (Berkenwoude) en Kars Terlouw (Schoonhoven) staan op respectievelijk plaats vier en zeven. 

De voorzitter van de selectiecommissie, Piet van Willigen, vertelde in zijn toelichting op de werkzaamheden van deze commissie dat er gekozen is voor een Krimpenerwaard-brede spreiding van de beschikbare kandidaten. 

Jan Vente kondigt afscheid aan
In dezelfde ledenvergadering heeft wethouder Jan Vente aangegeven, na de volgende verkiezingen niet meer beschikbaar te zijn als wethouder of gemeenteraadslid: "Ik ben vanaf 1989 politiek actief in onze gemeente - eerst Bergambacht, later Krimpenerwaard - en op een gegeven moment is het tijd om te stoppen." Jan werd in 1997 raadslid namens de SGP/RPF in Bergambacht en was vanaf 2006 wethouder in Bergambacht. Na de gemeentelijke herindeling werd hij wethouder namens de ChristenUnie in de nieuwgevormde gemeente Krimpenerwaard.

Hier de volledige lijst:

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Kandidatenlijst verkiezingen GR 2022 CU Krimpenerwaard 8-10-2021.pdf40,9 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Krimpenerwaard stelt kieslijst vast voor GR22'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.