Terugblik laatste raadsvergadering (15 Oktober 2024).

241019 Veerstoep Bergambacht.jpgzaterdag 19 oktober 2024 15:45

Hoewel wij in de veronderstelling waren dat deze nog wel eens snel klaar kon zijn hebben we toch weer stevig doorvergaderd. Het heeft gelukkig wel geleid dat we weer fraaie raadsvoorstellen hebben aangenomen.

Er is besloten om in 2026 toeristenbelasting te vragen voor overnachtingen op water, dit zal voornamelijk cruiseschepen treffen. Verder is de APV (algemene plaatselijke verordening) en de AVOI (algemene verordening ondergrondse infrastructuur) op een aantal vlakken geüpdatet. Daarnaast heeft de gemeenteraad groen licht gegeven voor een hospice in Bergambacht en zien we af van het bouwen van een tweede brug in Haastrecht. Wel zullen we op termijn kijken hoe we het centrum van Haastrecht veiliger en leefbaarder kunnen maken.
Aan het eind van de vergadering ontstond nog wat discussie over de milieustraat. De inwoners van Schoonhoven kunnen daar niet met hun afval terecht, en het is de komende tijd onpraktisch om het op de gebruikelijke locatie in Lopik te brengen. De wethouder zal dit oplossen door een pop-up milieustraat te regelen voor Schoonhoven. Wij vinden het jammer dat we pas laat hieraan hebben gedacht, als we als gemeente hier eerder aan hadden gedacht hadden we mogelijk wel de milieustraat Bergambacht beschikbaar kunnen stellen voor Schoonhovenaren. Wel fijn dat het wordt opgelost.
Ons raadslid Anthony Tom diende nog een motie van treurnis in richting Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat heeft weinig financieel bijgedragen aan de veerstoep Bergambacht toen bleek dat dit project enorm duur werd, en dit is volgens ons diep triest. 'We spreken onze treurnis uit over het feit dat Rijkswaterstaat juist gezien hun medeverantwoordelijkheid ten aanzien van de herontwikkeling van de veerstoep in Bergambacht geweigerd heeft om financieel bij te dragen zoals toegezegd in 2017', aldus raadslid Tom. De raad was het eens met deze uitspraak, de motie is daarom ook unaniem aangenomen.

« Terug

Reacties op 'Terugblik laatste raadsvergadering (15 Oktober 2024).'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.