Anthony Tom: Waarom wordt de nieuwe Veerstoep Bergambacht opnieuw duurder?

220126 veerstoep Bergambacht.jpgwoensdag 26 januari 2022 20:32

Tijdens de commissievergadering Ruimte en Financiën van dinsdag 25 januari 2022 stond het extra krediet voor de aanleg van de nieuwe Veerstoep in Bergambacht op de agenda. In plaats van grofweg 3 miljoen euro stijgen de kosten naar zo’n 4 miljoen.

Wethouder Ria Boere vertelde dat ze er enorm van baalde dat ze terug moest naar de raad vanwege de hoog oplopende kosten. Met name de slechte grondslag en bodem ter plaatse, veel slechter nog dan van waar men eerst was uitgegaan, blijkt zeer kostenverhogend. Maar ook de extreem oplopende kosten van bouwmateriaal en grondstoffen dragen bij aan het financiële probleem. Veel fracties, en ook de ChristenUnie, spraken hun zorgen en bezwaren uit.

Ons raadslid Anthony Tom voelde zich, net als andere raadsleden, met de rug tegen de muur staan. Hij drong er bij de wethouder op aan om nog eens goed met Rijkswaterstaat te gaan overleggen. Het kan toch niet zo zijn dat alle hoge onverwachte meerkosten van de Veerstoep alleen op het bordje van de gemeente Krimpenerwaard komen te liggen?

Tijdens de behandeling leidde de subjectieve inbreng van de heer Struijs van ProKrimpenerwaard tot een interruptie van Anthony Tom. Hij verweet Struijs een negatieve insteek, met name een ongefundeerde persoonlijke aanval op het college.

Wordt vervolgd in de raadsvergadering van 8 februari aanstaande.

Foto: Reformatorisch Dagblad

« Terug

Reacties op 'Anthony Tom: Waarom wordt de nieuwe Veerstoep Bergambacht opnieuw duurder?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.