Familie Mulder krijgt KrimpenerwaardeerRING voor natuurlijk boeren.

21 Ring_1.jpgmaandag 26 juli 2021 18:47

Dat agrariërs en natuur niet elkaars tegengestelden zijn, bewijst de familie Mulder uit Haastrecht dagelijks. Natuurbeheer is één van de pijlers waar hun bedrijf op staat. De Mulders letten op de gezondheid van alle dieren op erf en land: koeien en weidevogels.

Door middel van maaibeheer, slotkantbeheer en extensief beweiden krijgen weidevogels alle ruimte. De klassieke weidevogels worden door moderne drones in beeld gebracht, waardoor zij ongestoord kunnen broeden. Kruidenrijk gras en ruige, bemeste stukken land vormen een ideale habitat voor deze vogels, die zo kenmerkend zijn voor de Krimpenerwaard.

21 Ring_2Reden te over voor de ChristenUnie Krimpenerwaard om de familie Mulder een blijk van waardering te geven door middel van de KrimpenerwaardeerRing. Fractievoorzitter Ton van Dorp en commissielid Erik van der Does de Bye bezochten de boerderij tijdens een open dag op 24 juli en kregen een interessante rondleiding op dit typisch Krimpenerwaardse melkveebedrijf. 

De ring – een symbool van waardering van de ChristenUnie Krimpenerwaard voor mensen en organisaties die zich inzetten voor de samenleving en voor de Krimpenerwaard in het bijzonder – is gemaakt van de Tagua (noot van een palmboom), wat ook wel bekend staat als het plantaardig ivoor.

« Terug

Reacties op 'Familie Mulder krijgt KrimpenerwaardeerRING voor natuurlijk boeren.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.