ChristenUnie Krimpenerwaard wil zonnepanelen uit de WOZ-waarde.

181112 ChristenUnie_Krimpenerwaard_zonnepanelen.JPGmaandag 12 november 2018 08:54

Eigenaren van zonnepanelen moeten meer onroerendezaakbelasting gaan betalen als zij zonnepanelen plaatsen. Dat vindt de fractie van de ChristenUnie in de Krimpenerwaard een ongewenste zaak. Vandaar dat de fractie het college oproept te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om dit met ingang van volgend jaar (2020) te repareren.

“De gemeente Krimpenerwaard is een gemeente die zich inzet voor een duurzaam beleid en wil een belangrijke bijdrage leveren aan de energietransitie. In het huidige coalitie akkoord zijn daarom de doelstellingen opgenomen over de CO2 uitstoot en de hoeveelheid duurzaam opgewekte energie. Zonnepanelen dragen bij aan het bereiken van deze doelen. Dan moet je de eigenaren van zonnepanelen niet ‘straffen’ met een hogere ozb”, aldus Ton van Dorp, fractievoorzitter van de ChristenUnie.

In de huidige systematiek van waardebepaling worden de zonnepanelen meegenomen in de waarde van woningen en andere gebouwen. De staatssecretaris van Financiën heeft recent aan de Tweede Kamer gemeld dat gemeenten vrij zijn om zonnepanelen niet mee te rekenen bij het vaststellen van de WOZ-waarde. De Gemeentewet geeft die mogelijkheid.

De ChristenUnie zal bij de begrotingsbehandeling van 2019 een motie gaan indienen

Noot:

Concrete doelstellingen uit het coalitieprogramma:

In 2022 moet de CO2-uitstoot met tenminste 15% zijn afgenomen t.o.v. 2015 en de hoeveelheid duurzaam opgewekte energie moet zijn toegenomen met 0,02 Petajoule t.o.v. 2018.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Krimpenerwaard wil zonnepanelen uit de WOZ-waarde.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.