Elisabeth van Zijl (nummer twee op lijst GR2018).
De kiesvereniging ChristenUnie Krimpenerwaard heeft met algemene stemmen de kieslijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Drie vragen aan Elisabeth van Zijl!
-
Hoe ben je eigenlijk in de politiek geïnteresseerd geraakt?
Dat heeft te maken met wie ik ben en mijn passies. Ik ben iemand die dingen signaleert, reageert en verantwoordelijkheid wil nemen. Om dat toe te kunnen passen moet je op een plek zijn waar je invloed kunt uitoefenen. Ik was bestuurder van de PCPO toen mij gevraagd werd na te denken over deelname aan de politiek. Tot die tijd was politiek niet iets dat mij sec bezighield. Het is meer dat ik mij realiseerde dat politiek een manier is om dingen voor elkaar te krijgen. Om zorg te kunnen dragen voor je woonomgeving, voor jeugd en gezondheid. Dus was voor mij de stap om raadslid te worden eigenlijk een heel logische.
-
waarom heb je voor de ChristenUnie gekozen en niet voor een andere christelijke partij?
De ChristenUnie is een partij waarbij ik mij op mijn gemak voel. Het is een partij die realistisch is, maar ook bewogen. Bewogen met mens en schepping vanuit het bewogen hart van God. Daarnaast is de ChristenUnie een partij die verantwoordelijkheid wil dragen (dat is nu weer duidelijk zichtbaar in de landelijke coalitiedeelname) en die verbondenheid hoog in het vaandel heeft. We zijn hier op aarde niet in ons eentje geplaatst. We zijn bedoeld om in relatie met elkaar te leven, te wonen en te werken en daar verantwoordelijkheid voor te dragen.
-
Wat motiveert jou voor de Krimpenerwaard en wat wil je aanpakken de komende periode?
Wat ik signaleer is dat het op hoofdlijnen heel goed gaat in onze gemeente. We hebben alle voorzieningen in de kernen kunnen behouden. En dat willen we ook graag zo houden. Wat ik belangrijk vind is dat kinderen gezond kunnen opgroeien met voldoende speelplekken en voldoende groen in hun woonomgeving. Geen verstening dus in de kernen. Zorg en aandacht voor gezinnen, het opvoeden en opgroeien van kinderen vind toch vooral daar plaats. Een ander aspect is het stimuleren van gezonde voeding in sportkantines en scholen in combinatie met goede en toegankelijke sportmogelijkheden zoals een plek voor de voetbal- en tennisvereniging van Gouderak in de kern van Gouderak. Of het initiatief op onze scholen gerealiseerd te krijgen dat ook al in Engeland wordt toegepast: ‘elke dag anderhalve kilometer rennen’ voor schoolkinderen. Gewoon een kwartiertje per dag even een rondje rennen buiten de school. Goed voor de gezondheid en concentratie. Maar ik denk ook aan het behoud van de bibliotheken en het uitbreiden van hun functie. Gelukkig wordt er weer meer door kinderen gelezen. Dat moeten we blijven stimuleren, want dat is zo belangrijk. En ik denk ook aan het belang van Peuterspeelzalen en hoe het nog lastig gaat worden om die ‘overeind’ te houden, aan een zo effectieve inzet van de jongerenwerkers en ten slotte een heel belangrijk onderwerp: een goede jeugdzorg. Momenteel gaat daarin nog teveel mis. Diagnosticeren duurt vaak te lang en hulp is niet altijd beschikbaar in de eigen gemeente.
Reacties op 'Elisabeth van Zijl (nummer twee op lijst GR2018).'
Geen berichten gevonden
Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.