Jongeren en Politiek

Logo Krimpenerwaard.pngzaterdag 14 november 2020 14:23

“Lang werd gedacht, dat jongeren weinig interesse in politiek zouden hebben. Dat lijkt - gelukkig - niet waar” zo constateerde de fractievoorzitter van ChristenUnie Krimpenerwaard, Ton van Dorp, afgelopen week in de Raad van Krimpenerwaard.

“Enthousiaste reacties van bassischoolleerlingen die meedoen aan het project Democracity. Maar liefst 131 ontwerpen voor de kindervlag. En aan de masterclass doen maar liefst 50 jonge mensen van rond de twintig mee. Dat smaakt naar meer...” aldus Van Dorp. “Maar… voor middelbare scholieren is op dit moment nog niet iets soortgelijks beschikbaar in Krimpenerwaard. Ongetwijfeld zullen hiervoor ook interessante projecten bestaan, bijvoorbeeld een Lagerhuis voor middelbare scholieren. Hoe staat het college hierin en wellicht kan het college hierover informatie inwinnen bij de organisatie achter de masterclass en/of Democracity?”.

De motie die door de ChristenUnie is voorbereid en mede werd ingediend door de VVD, VGBK, War18, CDA en D66 werd unaniem door de raad van Krimpenerwaard aangenomen.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
2020 M20-076 CU, VVD, VGBK, W18, CDA, D66, Lagerhuis middelbare scholieren.pdf185,2 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Jongeren en Politiek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.