Week van de Pleegzorg: Vraag naar pleegzorg groter dan beschikbare pleegouders.

221105 Pleegzorg.jpgvrijdag 04 november 2022 20:14

Het gaat niet goed met het aantal beschikbare pleegouders. Dat kunnen we lezen op de website van Jeugdzorg Nederland . Er is al een aantal jaren sprake van een afname van het aantal nieuwe pleegouders. Tegelijkertijd is de vraag naar pleegzorg nog altijd groter dan het aanbod van beschikbare pleegouders. Daardoor neemt het tekort langzaam, maar gestaag toe.

Zorgwekkend… Des te meer omdat de huidige onrust en onzekerheid in de samenleving toenemen door verschillende crises, zoals de wooncrisis, de energiecrisis en buitenproportionele inflatie. Dit heeft, zo lezen we, invloed op de aanmeldingen van nieuwe pleegouders.

Kinderen zijn de dupe van het langdurige tekort aan pleegouders. Omdat minder pleegouders beschikbaar zijn, is het lastiger om een juiste match te maken tussen kind en pleegouder. Ook worden kinderen nu steeds vaker doorgeplaatst omdat het langer duurt voordat een duurzaam verblijf is gevonden.

Om de neerwaartse trend te keren wordt er daarom tijdens de Week van de Pleegzorg (2 tot en met 9 november) extra aandacht gevraagd voor het belang van meer pleegouders.

Een belang dat de ChristenUnie Krimpenerwaard ten volle onderschrijft!

« Terug

Reacties op 'Week van de Pleegzorg: Vraag naar pleegzorg groter dan beschikbare pleegouders.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.