Gastgezinnen: Geen extra geld voor hoge energiekosten

221111 Energie.jpegvrijdag 11 november 2022 20:08

Vanwege de oorlog met Rusland hebben veel gezinnen in de Krimpenerwaard hun huizen opengezet voor de opvang van Oekraïners. Echter meer mensen in huis, betekent meer energiekosten. Een extra probleem nu de prijzen van energie blijven stijgen.

Tijdens de behandeling van de aanpak van de energiecrisis heeft de ChristenUnie aandacht gevraagd voor de gastgezinnen die Oekraïners opvangen.

Het college van B en W heeft in haar voorstel aan de raad geen extra geld uitgetrokken voor de hogere energiekosten, waarmee deze gastgezinnen te maken hebben.  Daar maakt de ChristenUnie zich zorgen over: “Als gastgezinnen vanwege de financiën zouden stoppen met de opvang, moeten we als samenleving zorgen voor andere opvang. Opvang die -zo schat ik- altijd duurder wordt. Hoe kunnen we voorkomen dat we in deze situatie belanden?” zo vroeg fractievoorzitter Ton van Dorp zich af.

Wethouder Pannekoek meldde dat een deel van het leefgeld, dat Oekraïners krijgen, als bijdrage aan het gastgezin betaald kan worden. Daarnaast zijn er geen signalen binnengekomen dat er acute problemen zijn bij gastgezinnen.

ChristenUnie blijft alert.

« Terug

Reacties op 'Gastgezinnen: Geen extra geld voor hoge energiekosten'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.