Ton van Dorp nieuwe fractievoorzitter ChristenUnie

Tonwoensdag 31 mei 2017 20:05

De fractie van de ChristenUnie Krimpenerwaard heeft onlangs Ton van Dorp uit Stolwijk gekozen tot nieuwe fractievoorzitter. Ton volgt als fractievoorzitter Benjamin Anker op die in augustus met zijn gezin naar Berlijn zal verhuizen.
Tijdens de raadsvergadering van 6 juni neemt Benjamin afscheid van de raad. In de vergadering van 4 juli wordt Gerrit Both vervolgens als nieuw raadslid voor de ChristenUnie geïnstalleerd.

De nieuwe fractievoorzitter van de ChristenUnie is sinds 2000 actief in de gemeentelijke politiek. Hij was van 2002 t/m 2014 wethouder van de voormalige gemeente Vlist. Na de herindeling in 2015 werd Ton raadslid in Krimpenerwaard met in zijn portefeuille o.a. Financiën, Huisvesting en Ruimtelijke Ordening. Verder is hij voorzitter van de Auditcommissie. Samen met de raadsleden Elisabeth van Zijl en Gerrit Both zal Ton zich inzetten voor verdere uitvoering van het CU-programma 'Uw Kern is het Waard'. 

"Een dienstbare gemeente Krimpenerwaard dichtbij haar burgers, daaraan wil de fractie van de CU ook de komende periode werken. Met aandacht voor een passende communicatie naar onze ouderen bijvoorbeeld. En ruimte voor voldoende betaalbare woningen, dat is onontbeerlijk om ook jongeren aan onze gemeente te kunnen binden. Samen met inwoners en bedrijven kunnen we als gemeente de economische kracht en samenhang van onze kernen versterken. En dat geldt eveneens voor ons 'groene goud', ons prachtige buitengebied. Maar ook voor de speerpunten duurzaamheid, veiligheid en FairTrade zal de CU-fractie aandacht blijven vragen." aldus Ton van Dorp.

« Terug

Reacties op 'Ton van Dorp nieuwe fractievoorzitter ChristenUnie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.