Terugblik laatste raadsvergadering (10 Juli 2024).

zomer%2021dinsdag 16 juli 2024 16:49

Woensdag 10 juli was alweer de laatste vergadering voor het zomerreces. Waar de dinsdag nog gevuld was met algemene beschouwingen en besprekingen van de kadernota, was de woensdag weer eens rustig. De meeste voorstellen konden worden aangenomen zonder veel discussie. Zowel Schoonhoven als Lekkerkerk hebben nu de geluidzones voor bepaalde industrieterreinen geregeld gekregen, en zowel Scouting Olivier van Noort als het Zilvermuseum konden op financiƫle steun vanuit de gemeente rekenen.

Wat de ChristenUnie betreft had de beslissing over het zilvermuseum in maart kunnen worden genomen, sommige partijen hadden echter wat meer overtuiging nodig. Maar zoals raadslid Ton van Dorp ook al zei: 'Wie weinig zilver in de beurs heeft moet afwegingen maken', en wij vinden de nieuwe afspraken rond subsidiering van het Zilvermuseum een stap in de goede richting.
Verder vroeg de ChristenUnie (samen met onder andere het CDA) voor mogelijkheden om isolatiesubsidies in meer gevallen uit te keren. Via amendementen kon bedongen worden dat mensen met een laag inkomen vaker in aanmerking komen voor subsidie en dat woningeigenaren ook zelf mogen werken aan hun isolatie door middel van subsidie. 
Raadslid Anthony Tom diende verder nog 2 moties in. De eerste motie ging over de herontwikkeling van het Wolfsongebouw in Schoonhoven, deze motie is op verzoek van de wethouder voorlopig aangehouden. De tweede motie ging over mogelijke nieuwe ontwikkelingen in Gouderak, deze kon het college gelukkig overnemen. Op verzoek van de ChristenUnie (en andere partijen) wordt nu gekeken of er in samenwerking met het dorpshuis Gouderak en speeltuin Het Klaverweitje naar mogelijkheden tot ontwikkeling in de kern Gouderak.
Joeri Jansen.

« Terug

Reacties op 'Terugblik laatste raadsvergadering (10 Juli 2024).'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.