De 7 lessen van Gert Jan Segers.

240517 Gert Jan Segers.JPGvrijdag 17 mei 2024 16:23

Woensdag 15 mei heeft Gert-Jan Segers voor de ChristenUnie Krimpenerwaard een mooie avond verzorgd in Stolwijk. Hij deelde de volgende 7 lessen met ons, ook gemixt met anekdotes van zijn tijd als Kamerlid:

  • Leer het verschil kennen tussen je ambities en je roeping; als je echt geraakt bent door nood in je omgeving/de wereld zit je veel beter op je plek in de politiek.
  • Wees gevoelig voor wat je raakt; dingen die je diep raken helpen je bij het vervullen van je roeping, blijf de hetgeen wat je raakt dus ook vasthouden.
  • Durf samen te werken; we zijn geroepen om samen te leven, boos zijn op elkaar mag, maar blijf het contact aangaan (zelfs als het applaus hiervoor wegblijft). Werk aan de vrede/voorspoed van de plek waar je bent beland.
  • Leer van de abt; binnen het kloosterleven is het de taak van de abt om naar iedereen te luisteren en naderhand een duidelijke beslissing te maken. Zorg dat je binnen je achterban ook als abt kan fungeren en zorg dat je die rol goed blijft vervullen.
  • Soms zijn we een klein radartje in een grote machine, als je blijft werken aan de dingen die je raken en verandering probeert te veroorzaken blijken er soms (misschien op kleine manieren) dingen mogelijk.
  • Slaap een extra nacht voor de grote beslissingen; doe niets overhaast, blijf goed over de dingen nadenken en blijf beschikbaar als abt.
  • Je roeping blijft, je functie is eindig.
De opkomst was goed, en vanuit de zaal zijn ook veel vragen gesteld aan Gert-Jan. Als bedankje voor zijn bevlogen en interessante verhaal kreeg Gert-Jan nog een pakket streekproducten mee, we hopen dat hij daar net zo van geniet als dat wij deden van de avond. 
Mocht u nog meer willen lezen over de 10 jaren van Gert-Jan in politiek Den Haag, Gert-Jans boek 'Macht en Onmacht' is dan erg aan te raden (https://www.uitgeverijbalans.nl/boeken/macht-en-onmacht/).

« Terug

Reacties op 'De 7 lessen van Gert Jan Segers.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.