ChristenUnie Tweede Kamerlid Pieter Grinwis in gesprek met ondernemers Krimpenerwaard!

CU-9478.jpgzaterdag 18 november 2023 15:20

Vrijdag 17 november, reisde Pieter Grinwis, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, af naar Krimpenerwaard. Samen met lokale ChristenUnie politici ging hij in gesprek met Stolwijkse winkeliers, horecaondernemer en met het SPK (Stichting Promotie Krimpenerwaard). Het overkoepelende thema was ‘Hoe houden we dorpen zoals Stolwijk vitaal?’

De dag, het thema en de deelnemers waren zorgvuldig gekozen. 17 November is namelijk Dag van de Ondernemer. Dan ga je, zo vond ChristenUnie Krimpenerwaard, met ondernemers in gesprek over een actueel thema. Het instandhouden van de winkelvoorzieningen is zo’n actueel thema. Inwoners winkelen tegenwoordig graag digitaal of zoeken grotere winkelgebieden in nabijgelegen steden.

In de Polderkamer in Stolwijk kwam het gesprek snel op gang. Al tijdens het voorstelrondje kwamen de voorbeelden en de uitdagingen, waar winkeliers mee te maken hebben, op tafel. Pieter Grinwis maar ook de lokale politici hoorden de voorbeelden aan en reageerden.

Een toename van administratieve lasten en “onnodige” Haagse regelgeving zijn uitdagingen voor ondernemers. Het steeds weer wisselende beleid, bijvoorbeeld op gebied van subsidies en duurzaamheid, geeft grote risico’s bij het investeren. Daarnaast voelen de winkeliers zich regelmatig niet-gehoord door de politiek. Eén van de redenen waarom zij in Krimpenerwaard samen optrekken met SPK. “Samen staan we sterker, maar de hoeveel werk wordt er niet minder door…”.

In de gesprekken kwamen onderwerpen aan de orde zoals het werken met jongeren en het begeleiden van stagiaires. De Wet Arbeidsmarkt in Balans (Wet WAB) haalt teveel flexibiliteit uit de markt en geeft daardoor problemen, zo meldden de deelnemers. Pieter erkende deze problemen en gaf aan dat er een plan ligt dit aan te pakken, maar het afhankelijk is van de uitkomst van de verkiezingen.

Ook het tekort aan woningen in Krimpenerwaard kwam aan de orde. Grinwis herkende dit probleem: “Minister De Jonge is goed bezig, maar Provincies zijn nogal eens een hobbel”.

Razendsnel brak de eindtijd aan. Winkeliers en Pieter Grinwis werden bedankt. Met een toepasselijk streekproduct, een stuk Stolkse kaas, gingen ze weer huiswaarts.

CU-9449

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Tweede Kamerlid Pieter Grinwis in gesprek met ondernemers Krimpenerwaard!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.