Coalitieakkoord: Bouwen, bouwen, bouwen???

IMG_2300.JPGwoensdag 08 juni 2022 18:06

Wonen en bouwen zijn belangrijk voor de vitaliteit. De nieuwe coalitie belooft ons in het coalitieakkoord “Vitaal Vooruit!” veel daadkracht, eigen kracht, lobby en schouders er onder.

Om de vitaliteit van de kernen te versterken zet de coalitie vol in op het ontwikkelen van de minimaal 3.000 woningen uit de woonvisie, in èn aansluitend aan de randen van de bestaande kernen. We willen dat iedereen op een passende manier in onze gemeente kan wonen. Dit is zowel een kwantitatieve als kwalitatieve opgave. De huidige woonvisie is de ondergrens.

Voor een goede basis wordt de Woonvisie zo spoedig mogelijk geactualiseerd en zal vervolgens een versnellingsagenda Wonen worden opgesteld. Mede door de vergrijzing is het belangrijk om voldoende levensloopbestendige woningen te ontwikkelen waar zorg en wonen kan worden gecombineerd. Ook worden de mogelijkheden van creatieve woonvormen en oplossingen zoals een woonfonds en zelfbewoningsplicht onderzocht.

De fractie van de ChristenUnie steunt de coalitie in haar ambities. Maar fractievoorzitter Ton van Dorp heeft in de raadsvergadering wel de oproep gedaan dan ook daadwerkelijk te gaan bouwen! “Want” zo stelde Van Dorp “in een actualisatie van de woonvisie, in een versnellingsagenda, en in creatieve oplossingen kunnen onze jongeren niet wonen”.

« Terug

Reacties op 'Coalitieakkoord: Bouwen, bouwen, bouwen???'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.