ChristenUnie maakt zich zorgen over de toekomst van de (week)markt in de kernen van de Krimpenerwaard!

2019 Markt_Krimpnerwaard_ChristenUnie_VanDerDoesDeBye .jpgzaterdag 05 oktober 2019 18:33

Erik van der Does de Bye maakt zich zorgen over de (week)markten in onze Krimpenerwaard. In onze gemeente Krimpenerwaard heeft nagenoeg elke kern een (week)markt. Zeker in de kleinste kernen is dit een zeer belangrijke aanvulling op het toch al beperkte - of niet aanwezige - winkelbestand. De ChristenUnie Krimpenerwaard hecht veel waarde aan de continuïteit van deze (week)markten vanuit sociaal oogpunt.

De markt is letterlijk een voorbeeld van samen meer waard - zoals de ChristenUnie Krimpenerwaard haar verkiezingsprogramma ook genoemd heeft. Het onderstaande artikel geeft aan, dat er onrust boven de markt hangt, die mogelijk de (week)markten in onze gemeente kan treffen.

Bron: NOS
Link: https://nos.nl/artikel/2304803-vaste-kaasboer-en-groenteman-vrezen-gedwongen-vertrek-van-de-markt.html
Kernenbeleid is één van de speerpunten van gezond lokaal beleid, waarbij de lokale economie en de sociale samenhang, in dit geval door middel ontmoeting, van groot belang is.
In onze gemeente Krimpenerwaard heeft nagenoeg elke kern een (week)markt. Zeker in de kleinste kernen is dit een zeer belangrijke aanvulling op het toch al beperkte - of niet aanwezige - winkelbestand. De ChristenUnie Krimpenerwaard hecht veel waarde aan de continuïteit van deze (week)markten vanuit sociaal oogpunt. De markt is letterlijk een voorbeeld van samen meer waard - zoals de ChristenUnie Krimpenerwaard haar verkiezingsprogramma ook genoemd heeft. Het bovenstaande artikel geeft aan, dat er onrust boven de markt hangt, die mogelijk de (week)markten in onze gemeente kan treffen.
De gemeente Krimpenerwaard voert al kerngericht beleid door standplaatsen voor kleine markten minder sterk te beprijzen dan markten die veel kramen omvatten. Dat is een zeer goede zaak, waar de ChristenUnie zich in het verleden ook sterk voor heeft gemaakt.
Naar aanleiding van het bovenstaande nieuwsbericht heeft de ChristenUnie Krimpenerwaard de volgende vragen:
1. Herkent het college de zorgen die in het bovenstaande artikel worden geuit door markthandelaren?
2. Zijn er al geluiden in de Krimpenerwaard dat deze situatie ook bij ons actueel kan worden of dit al is?
3. Hoe gaat het college pro-actief met deze situatie om?
4. Wat vindt het college van de opmerking van markthandelaren, dat vergunning voor vijf jaar niet voldoende is om investeringen terug te verdienen?
5. Wat is wettelijk gezien qua tijd de maximale lengte van een dergelijke vergunning?
6. Is het college bereid, deze zorgen weg te nemen door een zeer ruimhartig vergunningenbeleid te voeren en de markthandelaren in de Krimpenerwaard langlopende vergunningen van minimaal tien jaar of zelfs de maximale lengte te verstrekken?
 

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie maakt zich zorgen over de toekomst van de (week)markt in de kernen van de Krimpenerwaard!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.