Tijdelijke time-out voor raadslid Elisabeth van Zijl-Vuijk

180924 Elisabeth web-20180918-1788woensdag 25 september 2019 17:43

Ons raadslid Elisabeth van Zijl-Vuijk heeft helaas moeten besluiten, tijdelijk terug te treden als raadslid. Zij schrijft hierover het volgende:

"Ik ben sinds vorige week in overleg met Ton en de griffier om een time-out van 16 weken in te laten gaan (per direct). Dit zou gaan om ziekteverlof. Ik ben (nog) niet ziek, maar ben aardig over mijn grenzen gegaan. Dat heeft zich opgebouwd en het lukte mij vaak wel weer om door te gaan, maar de batterij raakte steeds leger en werd niet meer gevuld. Het is knap inspannend om iedere keer weer met een bijna lege batterij op te staan, maar het ging/gaat.  En gedurende de dag lukt het ook nog, maar vanaf 14.00 uur gaat het kaarsje uit. 

Prive (lees kerkwerk) en op mijn werk had ik al enige tijd dingen anders ingericht of afgezegd, maar dat bleek nog niet genoeg. 

Het meest voor de hand liggende is dus ook om de avonden te ontlasten met alle bijkomende voorbereidingen en activiteiten. Door een time-out te nemen van mijn raadswerk van een week of 16 heb ik de tijd om weer helemaal op te laden. Ik blijf de politiek nog steeds leuk vinden en voel ook echt dat ik dit wil blijven doen, dat kon ik ook nog blijven uitstralen, maar het echte plezier en de energie ontbrak. Ik  was al ongeveer een jaar mijzelf een kant op aan het duwen, waarvan ik voelde dat dat niet wijs was. Ik heb daarom het besluit genomen om per direct mijn taak als raadslid voor een beperkte tijd neer te leggen om weer in balans te komen. 

Cor zal voor die periode mijn vervanger zijn. Hij is van alles op de hoogte en hij gaat dit met kennis en plezier helemaal goed doen. De ChristenUnie Krimpenerwaard blijft goed vertegenwoordigd. 

Ik heb zeker wel plannen om naar de ledenvergadering te komen, dus we zien elkaar gewoon nog de komende periode.

Gelukkig zijn er geen fruitmanden of iets dergelijks nodig. Ik ben niet ziek, maar ik wil wel graag beter worden. 

Hartelijke groet,

Elisabeth"

Als bestuur en fractie hebben we alle begrip voor de goede stap die Elisabeth heeft kunnen zetten. Ze heeft, naar het zich laat aanzien, tijdig de juiste stappen gezet om te voorkomen dat het kaarsje, om in haar woorden te spreken, ook overdag al helemaal uitwaait. 

We wensen haar Gods zegen, een voorspoedig herstel en de liefdevolle nabijheid van dierbare mensen toe in de tijd die voor haar ligt. 

Cor Slob, één van onze commissieleden, is dinsdagavond  beëdigd als tijdelijk vervanger van Elisabeth.

Ook hem wensen we Gods zegen en een goede tijd toe in de periode dat hij namens ChristenUnie Krimpenerwaard in de raad zal zitten. 

We vragen u, als leden, te bidden voor het werk van de ChristenUnie en in het bijzonder voor Elisabeth en Cor.

« Terug

Reacties op 'Tijdelijke time-out voor raadslid Elisabeth van Zijl-Vuijk'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.