Geen ballonnen oplaten in de Krimpenerwaard!

Ballonnen.jpgvrijdag 10 mei 2019 16:05

Een groeiend aantal gemeenten verbiedt het oplaten van lucht- en wensballonnen. De reden is, dat alle ballonnen in de natuur terechtkomen. Ballonresten en koorden vormen één van de grootste veroorzakers van zwerfvuil op de Nederlandse stranden. De gevolgen van de zogeheten plasticsoep zijn bekend: dieren verstrikken of stikken erin en uiteindelijk komt de rotzooi in de voedselketen. Dat heeft vroeg of laat ook weer gevolgen voor onze eigen gezondheid.

Daarom stelt de ChristenUnie Krimpenerwaard via een motie voor, bij de eerstvolgende wijziging van de APV het oplaten van ballonnen niet meer toe te staan. Sneuvelt hierdoor "weer een traditie"? Ja, dat is zeker het geval en de ChristenUnie Krimpenerwaard is zich hiervan bewust. Aan de andere kant wil niemand in de rommel van een ander zitten. Of deze rommel nu rechtstreeks gedumpt wordt of eerst "leuk door de lucht vliegt" is dan minder belangrijk. 

Natuurlijk is het voor kinderen leuk, een ballon op te laten. Maar is het voor diezelfde kinderen leuk, een dier te zien dat is gestikt in een ballon of dat verstrikt geraakt is in een touw?

Uiteraard zal de ChristenUnie Krimpenerwaard dier- en milieuvriendelijke alternatieven ondersteunen. 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
M19-24 CU, tegengaan oplaten ballonnen.pdf236,8 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Geen ballonnen oplaten in de Krimpenerwaard!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.