Extra aandacht voor duurzaamheid

waardstroommaandag 13 juli 2015 12:22

Een speerpunt voor de ChristenUnie is duurzaamheid. Dit komt voort uit de verantwoordelijkheid die wij hebben gekregen voor deze aarde.

Zorgvuldig omgaan met energiebronnen, zorg voor natuur en met aandacht ondernemen en bouwen is onze plicht omdat we deze aarde weer ‘doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen’. Een schoon en groen milieu begint bij jezelf en daarom vinden wij dat we als gemeente het goede voorbeeld moeten geven.

Dat wil dit College ook. Daarom is er geld uitgetrokken voor onderzoek hoe duurzaam we als gemeente we kunnen zijn. Maar volgens ons komen we er daar alleen niet mee. We moeten ook duurzaam ‘doen’. Wat volgt uit de duurzaamheidsonderzoeken aan toepassingen in nieuwe ideeën moet kunnen worden toegepast.

Daarom hebben wij middels een amendement extra geld gevraagd om ook nieuwe ideeën op het gebied van duurzaamheid te kunnen uitvoeren. Het gaat om een bedrag van structureel € 25.000,-- om zo de daad bij het woord te kunnen voegen.

Wij zijn blij met de instemming van zowel College als Raad: het geeft aan dat ook zij willen gaan voor een duurzame gemeente Krimpenerwaard!

Klik hier voor het amendement (PDF).

« Terug