ChristenUnie overtuigt bij Krimpenerwaard Intercultureel

220310 Erik in debat.jpgdonderdag 10 maart 2022 18:15

Krimpenerwaard Intercultureel is een actieve organisatie die statushouders succesvol ondersteunt bij integratie. Ook gemeentelijke politiek is een onderdeel van wat statushouders meekrijgen over leven in de Krimpenerwaard. Daarom had Krimpenerwaard Intercultureel een debatavond georganiseerd – voor, maar vooral met statushouders. Alle partijen die op 14/15/16 maart deelnemen aan de verkiezingen waren aanwezig. Namens de ChristenUnie Krimpenerwaard maakte Erik van der Does de Bye zijn debuut in een verkiezingsdebat.

De thema’s waren wonen, huiswerkbegeleiding voor mensen met een laag inkomen en werkgelegenheid voor statushouders. Deze thema’s waren door statushouders op de agenda gezet – en het zijn thema’s die niet alleen bij statushouders spelen, maar bij veel meer mensen in de Krimpenerwaard.

In een korte ‘pitch’ konden alle partijen zich aan de zeer veel aanwezige mensen in de zaal voorstellen. Erik benadrukte de wens van de ChristenUnie vanuit een christelijke overtuiging voor elke inwoner in de Krimpenerwaard dienstbaar te willen zijn en memoreerde aan goede ervaringen met statushouders die bij Krimpenerwaardse bedrijven goed werk afleveren.

In een direct debat met Heleen Vogel (VVD) ontspon zich een zakelijke en tegelijk faire discussie over huiswerkbegeleiding voor mensen met een minimuminkomen. De ChristenUnie Krimpenerwaard vindt dat dit zeer belangrijk en wil tegelijkertijd dat de rijksoverheid hier de scholen voldoende middelen voor geeft. Een Krimpenerwaardse pilot behoort echter wel tot de mogelijkheden. “We mogen als Krimpenerwaard echt wel vooroplopen in Nederland,” aldus Erik.

Na afloop van de discussie was er een korte jembé-workshop, waarna de aanwezigen naar de politicus naar keuze konden begeven. De ChristenUnie Krimpenerwaard kon rekenen op grote belangstelling, ook van mensen buiten de ‘traditionele achterban’.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie overtuigt bij Krimpenerwaard Intercultureel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.