ChristenUnie Krimpenerwaard lijstduwer Ds Piet van Midden

DSC04444.jpgvrijdag 25 februari 2022 04:06

We hebben een markant rijtje lijstduwers en laten die graag de revue passeren!

Een lijstduwer is een verkiezingskandidaat namens de ChristenUnie die persoonlijk naar verwachting veel stemmen zal trekken, maar op een (vrijwel) onverkiesbare plaats op de kandidatenlijst staat.

Meestal gaat het om iemand die zijn of haar sporen verdiend heeft maar niet gekozen wil worden, maar wel wil bijdragen aan de populariteit van zijn of haar partij.

Emeritus predikant Piet van Midden schreef mee aan het programma van de ChristenUnie Krimpenerwaard.

Een stukje uit een interview bij Houre of Power:

Piet van Midden is een innemende persoonlijkheid. Dat is te merken wanneer hij vertelt op de bank bij Jan van den Bosch. Hij schreef hoogstpersoonlijk een Bijbel -de Groeibijbel- waarin hij een aantal nieuwe inzichten uit de doeken doet. Eén van die verhalen uit die Bijbel is dat van de barmhartige Samaritaan en Piet vertelt daar graag over. ‘Dat verhaal wordt in kerken altijd ongeveer als volgt vertelt. De dominee ziet na een ongeluk een man gewond op de weg liggen maar denkt: och heden ik heb een kerkenraadsvergadering, ik loop maar door. Dan komt een ouderling langs die denkt ook: ach nee, ik heb een kerkenraadsvergadering. Dan komt er een buitenkerkelijke kapper die altijd rot doet tegen de kerk en die helpt de arme man dan eindelijk. Zo, lieve gemeente, moeten wij dat ook doen’, vertelt Piet van Midden licht cynisch.

Fijn om iemand in ons midden te hebben die aanspoort tot zelfreflexie.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Krimpenerwaard lijstduwer Ds Piet van Midden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.