Paarse Vrijdag

Paarse Vrijdag.pngvrijdag 10 december 2021 07:47

De gemeente Krimpenerwaard als veilig huis... het is zo vanzelfsprekend dat je er nauwelijks over nadenkt. Maar je bent misschien wel een bevoorrecht mens...

Veel mensen uit de LHBTI-gemeenschap zeggen je dat niet na.  Ze zijn dikwijls het slachtoffer van discriminatie en geweld. Veel vaker dan anderen. Dat geweld is vaak niet misselijk. Er vallen letterlijk harde klappen. Kunnen wij ons voorstellen dat we als we ons verplaatsen, steeds moeten opassen voor geweld? En dat niet alleen: lichamelijk geweld is nog op te sporen, geestelijk geweld nauwelijks of niet. LHBTI-ers hebben vaak het idee dat ze er zó niet mogen zijn, en dus helemaal niet mogen zijn. Hun zelfvertrouwen wordt op de proef gesteld. Al dan niet geslaagde pogingen tot suïcide bevestigen dat nog eens. Als je er getallen op loslaat, word je er stil van.  Dat kan een partij die zich terecht christelijk noemt, niet laten gebeuren.

10 december is het Paarse Vrijdag. Een dag met een speciale aandacht voor mensen met een andere geaardheid of genderidentiteit. We weten dat in de ChristenUnie Krimpenerwaard de gedachten hierover verschillende kanten opgaan. Het gesprek erover is dus nog in volle gang. Intussen dragen studenten en scholieren op 10 december paarse kleren en doen ze dat op de volgende Paarse Vrijdag weer.

Als je de getallen erop loslaat... Misschien is het allemaal wel niet zo vanzelfsprekend. 

« Terug

Reacties op 'Paarse Vrijdag'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.