Nationale Opschoondagen in de Krimpenerwaard!

ChristenUnie_Krimpenerwaard_Opschoonactie_Schateiland_Lekkerkerk.jpgmaandag 25 maart 2019 09:52

Zwerfafval is de verzamelnaam voor al het afval dat niet in de afvalbak terecht komt. In Nederland bestaat zwerfafval vooral uit sigarettenpeuken, kauwgom en verpakkingsmaterialen zoals snoepwikkels, flesjes en blikjes. Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben ruim 200 kinderen en volwassenen afval geraapt in de Krimpenerwaard!

Voor de tweede achtereenvolgende keer organiseerden Simone Abel uit Haastrecht en Cor Slob uit Krimpen aan de Lek de nationale Opschoondag in de Krimpenerwaard. Dit jaar waren ook de basisscholen aangeschreven om mee te doen en het resultaat was er naar. Leerlingen van Het Schateilend (Lekkerkerk) , Koningin Wilhelminaschool (Ouderkerk aan den IJssel), Oranje Nassauschool (Stolwijk) en komende donderdag De Polstok (Berkenwoude) en vele andere vrijwilligers stroopten de straten af om het zwerfafval op te ruimen.

Cor Slob 'Op het eerste gezicht zien de meeste straten er redelijk schoon uit maar afgelopen zaterdag liep ik een rondje in Krimpen aan de Lek en twee personen raapten in twee uur tijd vijf vuilniszakken afval van de straat. In Ouderkerk aan den IJssel raapten leerlingen van de Koningin Wilhelminaschool tientallen vuilniszakken afval op' Leuk filmpje uit Ouderkerk

Zwerfval is in toenemende mate een groot probleem aan het worden. Als er bijvoorbeeld een grasmachine over een plastic flesje of blikje maait versplinterd dit in honderd stukjes die nog jaren achterblijven. Veel plastic afval komt uiteindelijk in de zee terecht en veroorzaakt daar een enorme vervuiling en is schadelijk voor de zeedieren. En uiteindelijk veroorzaken we dit zelf, goed om ook de leerlingen van de basisscholen mee te nemen in een bewustwordingsproces dat we ons afval beter in de afvalbak kunnen gooien.

« Terug

Reacties op 'Nationale Opschoondagen in de Krimpenerwaard!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.