Verkeersdruk in de Hoofdstraat van Krimpen aan de Lek

ChristenUnie_Krimpenerwaard_Centrum_Krimpen_aan_de_Lekmaandag 19 juni 2017 08:24

Op 29 juni 2010 werd het bestemmingsplan Centrum Krimpen aan de Lek vastgesteld. Intussen is er heel wat veranderd en komen de contouren van het definitieve plan in zicht. Het gaat er prachtig uitzien in Krimpen aan de Lek! Zaterdag 13 mei bezochten wij een bijeenkomst van verontruste bewoners in het prachtige nieuwe Cultuurhuis. Deze inwoners van Krimpen aan de Lek maken zich onder andere zorgen over de verkeersveiligheid in de Hoofdstraat!

 

Hiermee hebben deze verontruste inwoners wel een punt. De plannen voor de herinrichting van het centrumgebied zijn in 2010 gesmeed en onder invloed van de economische crisis nog lang niet helemaal uitgevoerd. Zo is het Cultuurhuis op een ander plaatsje terecht gekomen dan eerst gepland. Het nog te bouwen Waaggebouw is daar pal tegenover gesitueerd op de tekeningen. Hierdoor is er minder uitzicht voor het aankomende verkeer.

Hoewel dit protest aan de late kant boven tafel komt zal wethouder D. Blok hier nog eens goed naar kijken of er mogelijk alternatieve opties zijn.

Wat betreft de verkeersdruk hebben wij een aantal zorgen.

  1. Er is in de loop van de jaren meer en zwaarder verkeer op de weg gekomen; hierdoor ontstaan er gevaarlijke situaties rondom het winkelgebied.
  2. Binnenkort neemt veerbedrijf De Visser een grotere veerpont in gebruik. Het is nog niet helemaal duidelijk of we hier wel blij mee zijn, want dit zal ruimte bieden aan grotere voertuigen om de oversteek te maken.
  3. Als het Waaggebouw op de geplande bestemming gerealiseerd wordt, beperkt dit wel het uitzicht van het aankomende verkeer. 

    De ChristenUnie maakt zich zorgen of de Hoofdstraat in de toekomst nog wel geschikt genoeg is voor het huidige en toekomstige gebruik. In de komende commissievergadering op dinsdag 27 juni 2017 gaan wij wethouder P. Neven de volgende vraag stellen: “Wilt u een verkeersstromen onderzoek laten doen in Krimpen aan de Lek om te onderzoeken of er alternatieve oplossingen zijn voor dit probleem van de verkeersveiligheid?

     

     

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
070618 CU - Verkeersdruk Hoofdstraat, Krimpen aan de Lek217,4 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Verkeersdruk in de Hoofdstraat van Krimpen aan de Lek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.