Boeiende lezing burgemeester Cazemier op ledenvergadering CU

Cazemier_Roeldonderdag 27 oktober 2016 19:28

Burgemeester R. Cazemier houdt boeiende lezing over het ambt van burgemeester tijdens ledenvergadering van de ChristenUnie Krimpenerwaard.

Woensdagavond 26 oktober 2016 kwam onze burgemeester R. Cazemier op bezoek tijdens onze ledenvergadering. De bezoekers waren nieuwsgierig naar zijn eerste ervaringen als burgemeester van onze gemeente en over zijn visie op het burgemeestersambt en de invulling die hij hier een geeft.

Burgemeester Cazemier ging van start met zijn persoonlijke verhaal, zijn keuze voor het burgemeestersambt en zijn carrière door de jaren heen tot zijn laatste stap: zijn huidige functie als burgemeester van de Gemeente Krimpenerwaard.

Daarna gaf hij uitleg over de verandering van de functie, inhoud van burgemeesters door de jaren heen en de ontwikkelingen binnen de lokale overheid.
En hoe nu verder? Wat betekenen de veranderingen van de laatste jaren voor de overheid van nu?

In het huidige tijdperk van mondige burgers die goed op de hoogte zijn via internet en die 24 uur online zijn, is het zoeken naar nieuwe verhoudingen tussen overheid en de burger. 

Met als uitgangspunt: In een 'samenleving' moeten we 'samen leven' en een overheid met een dienende functie.

Het werd een inhoudelijke avond met een geanimeerde discussie met onze burgemeester over inhoudelijke en persoonlijke zaken.

« Terug