Democracity: Leuke bijeenkomst met Joeri Jansen, Annette Kouwenberg en de leerlingen van de Koningin Julianaschool.

231001 Democraty.pngzondag 01 oktober 2023 10:40

De afgelopen tijd heeft de gemeente het project Democracity uitgevoerd, dit is een project waarbij bassischoolleerlingen worden uitgenodigd op het gemeentehuis om meer over de politiek te leren.

28 september was de laatste sessie en samen met Annette Kouwenberg van Leefbaar Krimpenerwaard mocht ik daarbij aanwezig zijn. De basisschool van de Lageweg was deze keer te gast, dus voor ons beiden was de verbinding snel te leggen. De kinderen mochten zelf hun ideale stad ontwerpen en kiezen welke voorzieningen deze stad had. Gebouwen als een ziekenhuis, brandweerkazerne, sportcomplex en middelbare school waren snel uitgekozen, en volgens de kinderen waren bijvoorbeeld een bioscoop of gevangenis ook een goed idee. De kinderen werden aangemoedigd om hun keuzes ook te verdedigen, en gebouwen mochten alleen worden geplaatst als een meerderheid akkoord was. Initiatieven zoals een windmolenpark, een stadspark en een dierenasiel werden dapper verdedigd, maar vanwege verschillende redenen toch afgewezen. Opvallend was dat geen van de kinderen aan een basisschool had gedacht, ondergetekende heeft deze stiekem nog in de stad weten te zetten. 
Naderhand mochten de kinderen vragen stellen over hoe je in de politiek te werk gaat, en er zijn zeker een aantal goede vragen gesteld. Het verbaasde me hoeveel sommige kinderen al van de politiek weten, en het zou me niet verbazen als we een gedeelte over een aantal jaar terugzien in de gemeentelijke politiek. Al met al een gezellige en geslaagde bijeenkomst.
Joeri Jansen

« Terug

Reacties op 'Democracity: Leuke bijeenkomst met Joeri Jansen, Annette Kouwenberg en de leerlingen van de Koningin Julianaschool.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.