Coalitieakkoord: Wel woorden, maar geen daden…

220606 samenwerken-vertrouwen-samen-wolk-web.jpgwoensdag 08 juni 2022 18:09

De nieuwe coalitie in de Krimpenerwaard, gevormd door VGBK, SGP, CDA en VVD, wil graag samenwerken met alle partijen in de raad. Dat kunnen we lezen in het coalitieakkoord Vitaal Vooruit! En dat werd in de raad van 7 juni veelvuldig door coalitiepartijen uitgesproken. Een mooi streven!

“Het zou voor Krimpenerwaard zeker winst zijn als we minder denken in oppositie/coalitie, en de grote veelheid aan problemen raadsbreed oppakken.” zo reageerde fractievoorzitter Ton van Dorp van de ChristenUnie in zijn reactie op het coalitieakkoord. “Eén van de voorbeelden uit de afgelopen periode, de Regionale Energie Strategie, laat zien dat dit goede resultaten heeft gebracht”.

Toch liet Van Dorp ook weten er nog niet gerust op te zijn… “Het moet niet alleen bij woorden blijven, we verwachten ook daden! Ons amendement om oppositiepartijen uit te nodigen om punten te laten aanleveren voor het coalitieakkoord werd vorige maand nog met de meest kleine meerderheid (16 voor – 15 tegen) in deze raad aangenomen. Gemeentebelang en VVD hadden toen blijkbaar nog geen behoefte aan constructief meedenken” aldus Van Dorp.

Dat deze twijfel niet ongegrond was, bleek al snel in de vergadering. De fractie PvdA/Groenlinks diende een motie in waarin werd verzocht zowel coalitie- als oppositiepartijen in de gelegenheid te stellen om input te leveren voor het nog op te stellen collegewerkprogramma. De motie werd door de gehele coalitie genadeloos naar de prullenbak verwezen.

Wel (mooie) woorden… maar geen daden dus…

Ton van Dorp

Fractie ChristenUnie

« Terug

Reacties op 'Coalitieakkoord: Wel woorden, maar geen daden…'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.