Mantelzorg! Cor Slob op zomerstage in de Krimpenerwaard.

Cor_Slob_ChristenUnie_Krimpenerwaard_zomerstage_Gemeentevrijdag 04 augustus 2017 09:46

Vrijdag 28 juli heeft Cor Slob een zomerstage gelopen namens de ChristenUnie Krimpenerwaard fractie bij verpleeg- en verzorgingstehuis ' De Westerweeren' in Bergambacht. De zomerstages zijn een initiatief van de gemeente Krimpenerwaard.

Cor Slob "De dag begon 's morgens met wat mantelzorg voor onze moeder van 88 jaar, we hebben bramen geplukt en pannenkoeken gebakken".

Ik meldde me 16.00 uur bij Bernie Boere en na een kennismaking met twee bewoners en twee gasten werd ik direct aan het werk gezet. Ik mocht het eten verzorgen voor deze groep en op het menu stond pannenkoeken vandaag. Daar had ik al ervaring mee, want die had ik 's morgens ook al gebakken. Tijdens het bakken werden de andere bewoners van deze groep uit hun eigen kamer opgehaald door Bernie. Om 17.00 uur is het etenstijd en werd het smullen geblazen. Ik had ze niet zo dun gebakken zoals ze het zelf vroeger deden, maar ik mag terugkomen dus ze smaakten goed. Het viel me op dat deze bewoners soms heel weinig contacten meer hebben. Vaak zijn hun familieleden overleden en/of hebben ze geen kinderen. Grote klasse dat er lieve vrijwilligers zijn die soms twee keer per week een uurtje langs komen!

Een aantal zaken zijn me opgevallen!

1) Er zijn vacatures bij 'De Westerweeren' die niet ingevuld kunnen worden! Blijkbaar is het beroep van verzorgende niet erg aantrekkelijk. Wat kunnen we hier aan doen?

2) Hoewel er een aantal vrijwilligers zijn is dit niet genoeg. Wie wil er af en toe wat aandacht aan deze vriendelijke bewoners van 'De Westerweeren' schenken, meldt je aan bij Bernie !

3) Het leven is soms ongelijk verdeeld! Onze moeder woont nog zelfstandig op 88-jarige leeftijd, maar er zijn ook mensen die op hun 70e al in een verzorgingstehuis moeten wonen!

4) Deze zomerstage kan ik iedere politicus aanbevelen: je komt een wereld binnen die je denkt te kennen maar die in de praktijk heel wat weerbarstiger is!

Wat ik niet wist is dat onze partijgenoot Meindert Leerling (oud tweede kamer lid) in deze groep woont. Meindert is anderhalf jaar geleden getroffen door een hersenattack en is aan zijn linkerzijde verlamd. Hoewel hij zeer beperkt is werken zijn hersenen gelukkig nog prima! Na afloop heb ik op zijn kamer samen met hem uit de bijbel gelezen en gebeden. Dat was een onverwachte mooie ontmoeting!

Cor Slob

« Terug

Reacties op 'Mantelzorg! Cor Slob op zomerstage in de Krimpenerwaard.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.