Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Nieuwsbrief Februari 2017

Van de voorzitter

ChristenUnie: Hoopvol realistisch!

Op D.V. 15 maart zijn er zoals iedereen wellicht weet, de Tweede Kamerverkiezingen. De verkiezingen werpen nu al hun schaduw ver vooruit.

Al enige tijd is er sprake van een toenemende verkiezingskoorts. Lijsttrekkers van bestaande en veel nieuwe partijen verdringen zich op radio en televisie of via de sociale media om ons als kiezers ervan te overtuigen om op hen te stemmen. Veel wordt er beloofd. Helaas is de ervaring van voorgaande verkiezingen dat er van die beloften uiteindelijk weinig terecht komt in de praktijk.

Ik vind het persoonlijk een verademing om actief te zijn voor de ChristenUnie. Als ik kijk naar het optreden van onze mensen in de Raad en het College, maar ook als ik zie hoe Gert-Jan Segers met zijn mensen actief is in Den Haag dan proef ik daar een stuk betrokkenheid, bewogenheid en realisme waar we blij mee en dankbaar voor mogen zijn.

Onlangs heb ik dat nog met enkelen van u mogen ervaren bij de start van de verkiezingscampagne tijdens een open dag van de Tweede Kamerfractie in Den Haag. De ChristenUnie heeft als thema bij de campagne: “Hoopvol, Realistisch”. In deze, door velen als somber en onzeker ervaren, wereld zijn we als ChristenUnie hoopvol en realistisch! We mogen op een realistische wijze getuigen van de Hoop die in ons is!

Het zal u niet verbazen dat ik u dan ook oproep om op 15 maart op de ChristenUnie te gaan stemmen. Ons land heeft behoefte aan de boodschap van Hoop!

Afsluitend wil ik graag iedereen alvast wijzen op onze komende ledenvergadering  op D.V. woensdag 19 april aanstaande. Naast een aantal huishoudelijke zaken hebben we mevrouw Hijltje Vink uit Stolwijk bereid gevonden om als spreker op te treden. De bedoeling is dat het een interactieve sessie wordt. Iedereen van harte welkom!

 

Met vriendelijke groet en tot woensdag 19 april!

 

Anthony Tom

Voorzitter CU Krimpenerwaard

 

Van de fractie

Sinds de vorige nieuwsbrief heeft slechts één raadsvergadering plaatsgevonden, maar gelukkig wel één met enkele heel concrete onderwerpen. 

Buslijn 197, van Gouda naar Schoonhoven en vice versa, wordt sneller, mooier en beter door de introductie van het zogenaamde R-net. Mooiere haltes, kortere reistijd en comfortabele bussen. Wie wil dat nu niet? Toch heeft de ChristenUnie zich in commissie en raad kritisch opgesteld tegenover het plan van de Provincie. Waarom? Omdat de tijdswinst vooral wordt behaald door het schrappen van haltes met voor veel mensen een verlenging van de reistijd als gevolg. Met name voor de bewoners van Koolwijk en Schoonouwen in Stolwijk en het Beijersche/ de Achterbroek, waar de haltes zouden worden opgeheven. Onze fractie heeft zich sterk gemaakt voor aanpassing van de plannen om ook onze bewoners van de buitengebieden een goede busverbinding te kunnen blijven bieden. Later dit jaar zullen we horen of en hoe de Provincie de wensen van de gemeenteraad zal meenemen in het uiteindelijke plan.

Daarnaast kwamen de openingstijden van de horeca in Krimpenerwaard aan de orde. Het college stelde voor om voor alle horeca in de Krimpenerwaard de mogelijkheid te bieden in het weekend tot 5 uur 's ochtends open te blijven. Samen met de andere coalitiepartijen hebben we een motie ingediend om vast te houden aan de situatie zoals die in de voormalige gemeenten gold, zoals we dat ook in het coalitieakkoord hadden afgesproken. Zo doen we recht aan de verschillen tussen bijvoorbeeld Ouderkerk aan den IJssel en Schoonhoven en kunnen we de waarde van de zondagsrust nogmaals benadrukken.

Tot slot kwam ook de Algeracorridor aan de orde. Een motie van de VVD om in regionaal verband dit verkeersknelpunt op de agenda te zetten, hebben we als fractie uiteraard gesteund. We hebben er echter aan toegevoegd dat het belangrijk is duidelijk te zijn over de belangen van Krimpenerwaard op dit punt. We moeten werken aan betere doorstroming tijdens de spitsuren, niet aan een extra oeververbinding die heel veel extra verkeer door onze gemeente zal opleveren als alternatief voor het snelwegtraject Rotterdam-Utrecht. De ChristenUnie vindt dat daarmee het ene probleem voor een veel groter probleem worden geruild! We hopen hierover later dit voorjaar nader met de wethouder in de discussie te gaan.

Namens de fractie, Benjamin Anker fractievoorzitter

 

 

Jongeren in debat

Politieke jongerenavond 27 januari 2017

Op vrijdagavond 27 januari vond er een politieke jongerenavond plaats in sporthal ‘De Waard’ in Bergambacht. Bij deze politieke jongerenavond gingen 3 kandidaten voor de Tweede Kamer met elkaar in debat, onder andere over het leenstelsel, voltooid leven en godsdienstvrijheid. De drie debaters waren het huidige Kamerlid Elbert Dijkgraaf(SGP) en de kandidaten Don Ceder(nr. 7 ChristenUnie) en Hilde Palland(nr. 21 CDA).                                                           De avond kenmerkte zich door een goede sfeer met veel humor, terwijl tegelijkertijd de verschillen tussen de drie partijen goed duidelijk werden.                                             De vier organisatoren(Wouter de Jong van de SGP, Kars Terlouw van de ChristenUnie en Luuk Vermeulen en Irma Bultman van het CDA) kijken terug op een geslaagde avond met een goede opkomst.

Verkiezingsposters

We zijn op zoek naar leden die nog een poster of affiche achter het raam of in de tuin of in het weiland kwijt kunnen voor de landelijke verkiezingen. Graag brengen we de ChristenUnie onder de aandacht bij de inwoners en bezoekers van de Krimpenerwaard. Doet u mee?

We komen de posters die we in 4 maten hebben graag bij u langsbrengen.

Stuur een bericht naar f.nieuwenhuizen@online.nl of bel: 06 38488956

Bezoek aan de Tweede Kamer

Zaterdag 21 januari organiseerde de ChristenUnie in de Tweede Kamer een Open Dag. Ruim 700 mensen waren er vanuit het hele land op afgekomen. Oudere en jongeren, zelfs kinderen waren er, voor hen was er een speciaal kinderprogramma.

Samen met enkele leden uit de Krimperenwaard ben ik mee gereist naar deze gezellige en leerzame dag.  Er was een interessant programma met volop gelegenheid elkaar te ontmoeten en met (kandidaat)Kamerleden te spreken, workshops te volgen en de sfeer van het Tweede Kamergebouw te ervaren.

Gezellig was het met zang, muziek en de aftrap van de verkiezingscampagne met een spectaculair lanceermoment en aansluitende korte toespraak van Gert Jan Segers. Hij haalde koningin Esther aan die in een spannende tijd de Israëlieten uit de handen van Haman redde. Gert Jan zei: ”zou het voor een tijd als deze zijn, dat wij hier staan, dat ik hier sta, om het goede te doen. Maar wij kunnen hier alleen staan omdat u daar staat (het publiek) en achter u nog veel meer mensen (de leden)” Bemoedigende woorden voor een spannende tijd. Dit geeft geloof een stem.

Het was een erg inspirerende dag en een hele mooie start voor een goede en succesvolle campagne.

Wim de Wit

 

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 ... 10 = 5 actie!

 

Geef geloof een stem in de Krimpenerwaard. We gaan voor 5 zetels in de nieuwe gemeenteraad. Om goed campagne te voeren is er geld nodig. Doneer elk jaar een tientje en help mee om aan de 5 zetels te komen.

Alvast bedankt,

Het bestuur ChristenUnie Krimpenerwaard

bankrekeningnummer: NL 89RABO 0307313174

Planning

Ledenvergadering

19 april locatie De Schakel in Bergambacht inloof 19.45 uur en start avond 20.00 uur. Agenda volgt later via de mail en op de website.

Raadsvergaderingen

3 april, 9 mei, 6 juni en 4 juli locatie Raadshuis Lekkerkerk

 

Vacature

Het bestuur en de fractie van de CU Krimpenerwaard zijn op zoek naar een promotor of communicatiemedewerker. Er is ook een mogelijkheid voor een stageplaats.

Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts